kolacje-z-szefem
 
kolacje
 
 
Wieczór z cyklu:

Kolacje z szefem kuchni

 

5 daniowe menu inspirowane 1 winem

O komponujących się smakach i aromatach opowiadać będzie szef kuchni Janusz Fic.
 Zapraszamy 25 marca 2017 roku, o godzinie 20:00
 
Wino wieczoru: 
Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
 
 
 
 

Menu degustacyjne

 
Wstęp

Amuse Bouche

 
I Przystawka

Pasztet z dziczyzny

Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
II Przystawka

Crème brûlée z gęsiej wątroby

Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
I Danie główne

Ravioli z kozim serem i szpinakiem

Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
II Danie główne

Smażone plastry polędwicy wołowej z grzybami i tartą ziemniaczaną

Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
Deser

Mini mix deserów


 
 
 
kolacje-z-szefem
 
kolacje
 
 
Wieczór z cyklu:

Kolacje z szefem kuchni

 

5 daniowe menu inspirowane 1 winem

O komponujących się smakach i aromatach opowiadać będzie szef kuchni Janusz Fic.
 Zapraszamy 25 marca 2017 roku, o godzinie 20:00
 
Wino wieczoru: 
Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
 
 
 
 

Menu degustacyjne

 
Wstęp

Amuse Bouche

 
I Przystawka

Pasztet z dziczyzny

Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
II Przystawka

Crème brûlée z gęsiej wątroby

Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
I Danie główne

Ravioli z kozim serem i szpinakiem

Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
II Danie główne

Smażone plastry polędwicy wołowej z grzybami i tartą ziemniaczaną

Gérard Bertrand Terroir Corbières, Francja
 
Deser

Mini mix deserów


 
 
 

Formuła wieczoru

Kolacje z szefem kuchni to nowy cykl sobotnich spotkań z dobrą kuchnią. O smakowych połączeniach różnych potraw z jednym, wybranym na wieczór winem opowiada Janusz Fic. Goście siedzą przy wspólnym stole, a kolacja zaczyna się punktualnie o godz. 20:00.

Janusz Fic - sylwetka

Urodzony krakowiak. Już będąc bardzo młodym człowiekiem, odkrył w sobie pasję do gotowania. Po ukończeniu liceum ogólnokształcącego rozpoczął pracę w rodzinnej restauracji. Tam nauczył się podstaw sztuki kulinarnej. Potem, już jako kucharz trafił do restauracji w Hotelu Gródek. Po krótkim czasie został zastępcą tamtejszego szefa kuchni. Kolejnymi miejscami  w których zdobywał kulinarne szlify były Hotel Grand, Hotel Francuski i restauracja Scandale, aż trafił do Dworu Sieraków, miejsca w którym pracuje do dzisiaj. W trakcie lat swojej pracy nauczył się łączenia kuchni tradycyjnej z odrobiną nowoczesności. Od lat interesuje się i zgłębia sztukę gotowania z naturalnych, regionalnych produktów. W Dworze Sieraków pracuje od 4 lat, realizuje tu swoją pasję do gotowania, korzysta z najlepszych produktów, tworzy przepisy na ciekawe dania. Został za to doceniony m.in. przez Slow Food Polska. Ponadto Restauracja Dwóru Sieraków już trzykrotnie zdobyła dwie czapki Gault&Millau, jak również otrzymała wyróżnienie Wine & Food Noble Night. Janusz jest też ambasadorem piwa Grimbergen.
 

Rezerwacja

Zgłoszenie na kolację wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150  lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Koszt

Koszt kolacji z winem (375ml) wynosi 120zł/1 os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości. W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 
 
 
 kalendarium
{jcomments off}