maklowicz 
 
robert-maklowicz
 
 
Z cyklu: Literatura i Wino
Wieczór autorski Roberta Makłowicza
Kolacja z autorem - temat:
 

Trzy słońca Badacsonyi

Prowadzenie: Justyna Suchocka redaktor magazynu "Czas Wina"
Zapraszamy 10 marca 2017 roku, o godzinie 19:00
 
 
 
 

Menu i wina

 
 
Aperitif
Huba Szeremley Muscat Ottonel, Badacsony
 
Amuse Bouche
Dojrzewające plastry schabu w przyprawach korzennych
Huba Szeremley Riesling Selection, Badacsony
 
I Przystawka
Sandacz z suszonymi owocami i musem chrzanowym
Huba Szeremley Pinot Noir White, Badacsony
 
II Przystawka
Gulasz z gęsich żołądków
Huba Szeremley Badacsonyi Pinot Noir, Badacsony
 
Danie główne
Pieczony kark wołowy z galuszkami i grillowanymi, marynowanymi warzywami
Huba Szeremley Badacsonyi Kékfrankos, Badacsony
Huba Szeremley Badacsonyi Óvörós, Badacsony
 
Deser
Tort Esterhazy
Huba Szeremley Badacsonyi Zeus, Badacsony
 
 
 
maklowicz 
 
robert-maklowicz
 
 
Z cyklu: Literatura i Wino
Wieczór autorski Roberta Makłowicza
Kolacja z autorem - temat:
 

Trzy słońca Badacsonyi

Prowadzenie: Justyna Suchocka redaktor magazynu "Czas Wina"
Zapraszamy 10 marca 2017 roku, o godzinie 19:00
 
 
 
 

Menu i wina

 
 
Aperitif
Huba Szeremley Muscat Ottonel, Badacsony
 
Amuse Bouche
Dojrzewające plastry schabu w przyprawach korzennych
Huba Szeremley Riesling Selection, Badacsony
 
I Przystawka
Sandacz z suszonymi owocami i musem chrzanowym
Huba Szeremley Pinot Noir White, Badacsony
 
II Przystawka
Gulasz z gęsich żołądków
Huba Szeremley Badacsonyi Pinot Noir, Badacsony
 
Danie główne
Pieczony kark wołowy z galuszkami i grillowanymi, marynowanymi warzywami
Huba Szeremley Badacsonyi Kékfrankos, Badacsony
Huba Szeremley Badacsonyi Óvörós, Badacsony
 
Deser
Tort Esterhazy
Huba Szeremley Badacsonyi Zeus, Badacsony
 
 
 

Formuła wieczoru

Cykl Literatura i Wino, ...usiądźmy wygodnie w fotelu przy kominku, z książką i lampką dobrego wina w ręku. Czy ta propozycja nie wydaje sie kusząca? Tak wyglądają cykliczne spotkania autorskie w Dworze Sieraków, które rozpoczęły się w styczniu 2015 roku. Dwór Sieraków i Magazyn "Czas Wina" zapraszają na kameralne wieczory z pisarzami i publicystami, którzy opowiadać będą o swoich książkach, ulubionych winach i daniach, a także odpowiadać na pytania czytelników. Książkowy wieczór połączony jest z degustacją win oraz czterodaniową kolacją. Piątkowy wieczór w Dworze to doskonała okazja by oddać się swoim literackim zainteresowaniom, poszerzyć kulinarne i winiarskie horyzonty oraz otrzymać autorską dedykację.

Z archiwum...

Pierwsze spotkanie odbyło się 9 stycznia 2015 roku w Dworze Sieraków. Cykl "Literatura i Wino" zainaugurował Michał Bardel, redaktor naczely "Czasu Wina" i autor książki Zbrodnia i Wina. Gościem drugiego wieczoru był Łukasz Modelski autor książki Piąty smak. Rozmowy przy stole. Trzeci wieczór spędziliśmy z  Piotr Adamczewskim autorem książki Jest ser!. Czwarty piątek należał do Adama Wodnickiego autora książki Tryptyk Oksytański

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winny Piątek wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Koszt

Koszt kolacji wynosi 120zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości. W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 
 
 
 kalendarium
{jcomments off}