GaultMillau Artykul
 
rekomendacja gault millau
 
GaultMillau Artykul
 
rekomendacja gault millau
 

Rekomandacja

Restauracja Dwór Sieraków już trzykrotnie została wyróżniona w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau edycja Polska na rok 2015, 2016 i 2017. Sędziowie przyznali restauracji dwie czapki, co jest odpowiednikiem 13 punktów w 20-stopniowej skali. W 2015 i 2016 roku szef kuchni, Janusz Fic, otrzymał nominację do tytułu Szef Roku Kuchni Tradycyjnej.

Prestiż Gault&Millau

Gault&Millau to we Francji prawdziwa instytucja. Od 40 lat niezależni, anonimowi recenzenci kulinarni przemierzają Francję i wybrane kraje świata, by znaleźć najlepsze, godne polecenia restauracje. Polska dołączyła do rodziny G&M w 2015 roku. Wydany przewodnik był ukoronowaniem wielomiesięcznych starań całego zespołu inspektorów kulinarnych, którzy odwiedzili i ocenili ponad 600 miejsc w Polsce, by finalnie wyłonić 246 restauracji, 90 hoteli i 40 tzw. miejsc zakupowych oraz lokalnych producentów.
 
Na 246 restauracji opisanych w przewodniku (edycja 2015) 2 czapki otrzymały 53 restauracje, 3 czapki przyznano trzem, a 4 czapki tylko jednej.
{jcomments off}
 
 
 
Gala
.
.
Previous Next Play Pause
Gala . .
 
kalendarium