13 października (sobota) 2018, godz. 20:00

Gospodarzem wieczoru będzie Paweł Gąsiorek - współwłaściciel Dworu Sieraków, a o kuchni i winach opowiadać będzie Esther Martin Faixo - enolog rodzinnej winiarni Martin Faixo z półwyspu Cap de Creus w Katalonii.

Winiarnia Martin Faixo położona jest w środku górzystego Parku Narodowego w Pirenejach. Winnice zajmują jedynie 15 ha i uprawia się tutaj głównie czerwone wina. Ziemia jest tu bardzo kamienista i winorośle zmuszone są zapuszczać głęboko korzenie w łupkowy teren. To wszystko odnajdujemy potem w winie, które jest nie tylko bardzo skupione, ale też ma mocno wyczuwalny, szorstko - minerlany posmak.

 

Menu i Wina ... wkrótce

Aperitif

...

Pierwsza Przystawka

...

...

Druga Przystawka

...

...

Danie główne

...

...

Deser

...

...

 

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Winna Sobota | Hiszpański wieczór z paellą i winem z Cap de Creus