wino i ryby
 
ryby
 
 
Temat wieczoru:
 

Wino i ryby z Jeziora Dobczyckiego

Prowadzenie: Paweł Gąsiorek redaktor magazynu "Czas Wina"
Zapraszamy 30 czerwca 2017 roku, o godzinie 20:00
 
Wyobraźcie sobie Państwo, że aby spróbować potraw z ryb złowionych chwilę wcześniej,
nie trzeba jechać nad morze czy na pojezierza. Nieopodal Dworu Sieraków,
w Jeziorze Dobczyckim pływają ryby każdego ranka odławiane przez rybaków.
Potrzeba zaledwie chwili by znalazły się one w naszej kuchni. Najbliższa taka okazja już niebawem.
 
Zapraszam serdecznie
Paweł Gąsiorek
Współwłaściciel Dworu Sieraków
 
 

Wina

 
Do potraw zostaną podane wina z Polski oraz innych krajów Europy wybrane przez sommeliera Dworu Sieraków
 
Menu
Podcza skolacji podamy ryby, które tego samego dnia zostaną wyłowione przez dobczyckich rybakó. Trudno jest przewidzieć, jakie konkretnie będa to gatunki. W związku z tym możemy jedynie napisać, że podczas kolacji pojawić się mogą:
sum, sandacz, karp, okoń, jesiotr, leszcz lub szczupak
 
W menu znajdą się:
Ryba na zimno na trzy sposoby: gravlax, wędzona i marynowana
Zupa rybna
Ryba pieczona w soli
Na deser sorbety ze świeżych owoców
 
 
 
wino i ryby
 
ryby
 
 
Temat wieczoru:
 

Wino i ryby z Jeziora Dobczyckiego

Prowadzenie: Paweł Gąsiorek redaktor magazynu "Czas Wina"
Zapraszamy 30 czerwca 2017 roku, o godzinie 20:00
 
Wyobraźcie sobie Państwo, że aby spróbować potraw z ryb złowionych chwilę wcześniej,
nie trzeba jechać nad morze czy na pojezierza. Nieopodal Dworu Sieraków,
w Jeziorze Dobczyckim pływają ryby każdego ranka odławiane przez rybaków.
Potrzeba zaledwie chwili by znalazły się one w naszej kuchni. Najbliższa taka okazja już niebawem.
 
Zapraszam serdecznie
Paweł Gąsiorek
Współwłaściciel Dworu Sieraków
 
 

Wina

 
Do potraw zostaną podane wina z Polski oraz innych krajów Europy wybrane przez sommeliera Dworu Sieraków
 
Menu
Podcza skolacji podamy ryby, które tego samego dnia zostaną wyłowione przez dobczyckich rybakó. Trudno jest przewidzieć, jakie konkretnie będa to gatunki. W związku z tym możemy jedynie napisać, że podczas kolacji pojawić się mogą:
sum, sandacz, karp, okoń, jesiotr, leszcz lub szczupak
 
W menu znajdą się:
Ryba na zimno na trzy sposoby: gravlax, wędzona i marynowana
Zupa rybna
Ryba pieczona w soli
Na deser sorbety ze świeżych owoców
 
 
 

Formuła wieczoru

Winne Piątki to tematyczne kolacje połączone z degustacjami prowadzone przez redaktorów magazynu "Czas Wina". Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole, a impreza zaczyna się punktualnie o godz. 20:00. W menu, oprócz autorsko dobranych win, znajduje się czterodaniowa kolacja. Degustacji win towarzyszą warsztaty, pokazy filmów, zdjęć, opowieści o miejscach skąd pochodzą próbowane wina i potrawy.

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winny Piątek wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Koszt

Koszt kolacji wynosi 120zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości. W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 
 
 
 kalendarium
{jcomments off}