zamek2
 
zamek3
 
 
Temat wieczoru:
 

Kolacja na Dobczyckim Zamku

Prowadzenie: Wojciech Giebuta redaktor magazynu "Czas Wina"
Zapraszamy 14 lipca 2017 roku, o godzinie 19:00
(wyjazd busa z Dworu o godzinie 18:30)
W przypadku niepogody kolacja odbędzie się w Dworze Sieraków
 
Mało kto wie, że nieopodal Krakowa w Dobczycach, od czasów średniowiecza stoi zamek,
w którego murach miały miejsce ważne wydarzenia z historii Polski. Dziś malownicze ruiny
położone na stromych brzegach Jeziora Dobczyckiego przyciągają coraz więcej odwiedzających
Jednak tylko niektórzy z nich mają okazję zwiedzić zamek po zmroku.
 
Zapraszamy na nocne zwiedzanie połączone z uroczystą kolacją w stylu Slow Food i degustacją węgierskich win.
Paweł Gąsiorek
Współwłaściciel Dworu Sieraków
 
 

Wina

 
Do potraw zostaną podane węgierskie wina z Tokaju, Egeru i nadbalatońskiego Badacsony
 
Menu
 
Pierwsza przystawka
Sałatka z młodego bobu, koziego sera, pomidoró i pokrzyw
 
Druga przystawka
Świeżo wędzony leszcz z kremem chrzanowym i pieczoną cytryną

Danie główne
Kaczka pieczona na ognisku na sposób starofrancuski, z zapiekanką ziemniaczaną i kiszonymi burakami
 
Deser
Lody z kwaśnej śmietany z leśnymi owocami i kruszonką
 
 
 
zamek2
 
zamek3
 
 
Temat wieczoru:
 

Kolacja na Dobczyckim Zamku

Prowadzenie: Wojciech Giebuta redaktor magazynu "Czas Wina"
Zapraszamy 14 lipca 2017 roku, o godzinie 19:00
(wyjazd busa z Dworu o godzinie 18:30)
W przypadku niepogody kolacja odbędzie się w Dworze Sieraków
 
Mało kto wie, że nieopodal Krakowa w Dobczycach, od czasów średniowiecza stoi zamek,
w którego murach miały miejsce ważne wydarzenia z historii Polski. Dziś malownicze ruiny
położone na stromych brzegach Jeziora Dobczyckiego przyciągają coraz więcej odwiedzających
Jednak tylko niektórzy z nich mają okazję zwiedzić zamek po zmroku.
 
Zapraszamy na nocne zwiedzanie połączone z uroczystą kolacją w stylu Slow Food i degustacją węgierskich win.
Paweł Gąsiorek
Współwłaściciel Dworu Sieraków
 
 

Wina

 
Do potraw zostaną podane węgierskie wina z Tokaju, Egeru i nadbalatońskiego Badacsony
 
Menu
 
Pierwsza przystawka
Sałatka z młodego bobu, koziego sera, pomidoró i pokrzyw
 
Druga przystawka
Świeżo wędzony leszcz z kremem chrzanowym i pieczoną cytryną

Danie główne
Kaczka pieczona na ognisku na sposób starofrancuski, z zapiekanką ziemniaczaną i kiszonymi burakami
 
Deser
Lody z kwaśnej śmietany z leśnymi owocami i kruszonką
 
 
 

Formuła wieczoru

Winne Piątki to tematyczne kolacje połączone z degustacjami prowadzone przez redaktorów magazynu "Czas Wina". Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole, a impreza zaczyna się punktualnie o godz. 20:00 (w tym przypadku o 19:00,  wyjazd z Dworu o godzinie 18:30). W menu, oprócz autorsko dobranych win, znajduje się czterodaniowa kolacja. Degustacji win towarzyszą warsztaty, pokazy filmów, zdjęć, opowieści o miejscach skąd pochodzą próbowane wina i potrawy.

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winny Piątek wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Koszt

Koszt kolacji wynosi 160zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 189 zł/os. dla pozostałych gości (w ceną wliczony jest przejazd z/do Dworu). W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1600 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 
 
 
 kalendarium
{jcomments off}