Moldawia
 
1
 
 
Temat wieczoru:
 

Polskie sady i ogrody oraz nowoczesne wina z Mołdawii

Prowadzenie: Radosław Froń i Paweł Gąsiorek
Zapraszamy 18 sierpnia 2017 roku, o godzinie 20:00
 
Tego wieczoru oprócz ciekawego menu zaprezentujemy Państwu nowoczesne mołdawskie wina.
Individo czyli poszukiwanie osobowości.
Nowa linia win mołdawskich od Chateau Vartely. Sześć niezwykle silnych osobowości - nowoczesne wina dla ciekawych świata ludzi,
którzy szukają wyrazistych i eleganckich smaków odmian dobrze znanych i ekscytujących nowych połączeń.
Fetasca neagra czy rara neagra -starożytne odmiany, które wracają we współczesnej wersji.
 
 moldawia
 

Wina

 
Wyborne mołdawskie wina
 
Menu
 
Przystawka
Bruschetta z pomidorami i bundzem marynowanym w ziołach
 
Druga przystawka
Plastry pieczonego schabu z pieczonymi śliwkami
 
Danie główne
Pieczona jagnięcina z ziołowym kuskusem i chatneyem z letnich owoców ogrodowych
 
Deser
Owocowe trio (ciasta z porzeczką, morelą, rabarbarem) z kremem chantilly
 
 
Moldawia
 
1
 
 
Temat wieczoru:
 

Polskie sady i ogrody oraz nowoczesne wina z Mołdawii

Prowadzenie: Radosław Froń i Paweł Gąsiorek
Zapraszamy 18 sierpnia 2017 roku, o godzinie 20:00
 
Tego wieczoru oprócz ciekawego menu zaprezentujemy Państwu nowoczesne mołdawskie wina.
Individo czyli poszukiwanie osobowości.
Nowa linia win mołdawskich od Chateau Vartely. Sześć niezwykle silnych osobowości - nowoczesne wina dla ciekawych świata ludzi,
którzy szukają wyrazistych i eleganckich smaków odmian dobrze znanych i ekscytujących nowych połączeń.
Fetasca neagra czy rara neagra -starożytne odmiany, które wracają we współczesnej wersji.
 
 moldawia
 

Wina

 
Wyborne mołdawskie wina
 
Menu
 
Przystawka
Bruschetta z pomidorami i bundzem marynowanym w ziołach
 
Druga przystawka
Plastry pieczonego schabu z pieczonymi śliwkami
 
Danie główne
Pieczona jagnięcina z ziołowym kuskusem i chatneyem z letnich owoców ogrodowych
 
Deser
Owocowe trio (ciasta z porzeczką, morelą, rabarbarem) z kremem chantilly
 
 

Formuła wieczoru

Winne Piątki to tematyczne kolacje połączone z degustacjami prowadzone przez redaktorów magazynu "Czas Wina". Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole, a impreza zaczyna się punktualnie o godz. 20:00. W menu, oprócz autorsko dobranych win, znajduje się czterodaniowa kolacja. Degustacji win towarzyszą warsztaty, pokazy filmów, zdjęć, opowieści o miejscach skąd pochodzą próbowane wina i potrawy.

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winny Piątek wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Koszt

Koszt kolacji wynosi 120zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości. W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 
 
 
 kalendarium
{jcomments off}