23 listopada (piątek) 2018, godz. 20:00
Zapraszamy na kolację podczas której podane zostaną wina z jednej tylko odmiany winogron - Chardonnay.
Nie zanczy to jednak, że będą one takie same - wręcz przeciwnie - pokażemy Państwu jak różne smaki, style i oblicza mogą mieć wina z tej królewskiej odmiany. Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina, manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.
Menu i Wina
Aperitif
De Neuville Crémant de Loire, Blanc Brut, AOC Crémant de Loire, Dolina Loary, Francja
Pierwsza przystawka
Filet z pstrąga wędzony na owocowym drewnie z dyniowym carpaccio
Chablis, AOS Chablis, Burgundia, Francja
Druga przystawka
Rydze z patelni w śmietanie
Tamaya Chardonnay Reserva, DO Valle de Limari, Dolina Limari, Chile
Bagueri Chardonnay, Goriška Brda, Słowenia
Danie główne
Pieczony indyk faszerowany, selerowe purée i glazurowana marchewka
Yarden Chardonnay, Wzgórza Golan, Izrael
Deser
Crème Brûlée z prażonymi migdałami i karmelizowaną mandarynką
Altum Chardonnay Spätlese, Palatynat, Niemcy
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl