W cenie każdego menu weselnego znajdują się:

  • Tradycyjne powitanie Młodej Pary chlebem i solą
  • Organizację przyjęcia weselnego jako jedynego w wybranym dniu w zabytkowym budynku dworu lub w namiocie plenerowym (przyjęcia w namiocie za dodatkową opłatą)
  • Lampka hiszpańskiego wina musującego Cava Palau Brut w czasie ceremonii powitalnej
  • Wino białe i czerwone bez ograniczeń (gatunek zostaje wybrany przez Państwa Młodych w trakcie degustacji)
  • Menu weselne z bufetem zimnym
  • Kawa, herbata, soki, woda bez ograniczeń
  • Obsługa kelnerska, szefa bankietów oraz koordynatora wesel
  • Różnorodna aranżacja sal weselnych z uzgodnieniem ustawienia stołów i parkietem do tańca
  • Stylową dekorację stołową, obejmującą pokrowce na krzesła, obrusy na stoły, zastawę stołową, serwety materiałowe
  • Apartament dla Nowożeńców
  • Śniadanie serwowane do apartamentu
  • Bezpłatna degustacja wybranego menu weselnego
  • Alkohol podawany na przyjęciu akceptujemy wyłącznie pochodzący z naszej oferty
  • Przyjęcie umownie trwa do 4.00 z opcją przedłużenia (z dopłatą 800 zł za każdą godzinę)
  • Rabat w wysokości 30% dla dzieci w wieku 3-10 lat (dzieci do lat 3 – bezpłatnie)
  • W dni tygodnia poza sobotą 10% rabatu od ceny standardowej za osobę
  • Dla Gości weselnych i dla Pary Młodej rabat 10% na Winne Spa
  • W I rocznicę kolacja w restauracji Dworu Sieraków
  • Urzekający plener fotograficzny
  • Monitorowany parking

Menu A

Przekąski na powitanie
Vol-au-vent z krewetką i pikantnym mango
Marynowany łosoś w burakach z cytryną i koprem
Kozi ser z pieczoną papryką

Przystawka
Plastry pieczonego rostbefu z sosem chimichurri i zieloną sałatą
lub
Jesiotr wędzony na gryczanych racuchach z kremem chrzanowym i ogórkiem

Zupa
Krem z raków z duszonym porem i słodką śmietaną
lub
Krem z białych warzyw z wędzonym pstrągiem i boczkiem

Danie główne
Filet z jesiotra na sosie szampańskim z kawiorem, glazuorwaną marchewką w maśle klarowanym z groszkiem i skórką z cytryny i ziemniakami z koperkiem
lub
Polędwiczka wieprzowa smażona w maśle z tymiankiem z ziemniaczanym gratin, zieloną fasolką szparagową na kremowym sosie z czarną truflą

Deser
Mus czekoladowy z sosem z wiśni z angosturą , świeżymi owocami i chrupiącym ciastem
lub
Ciasto gruszkowe na sosie z gorzkiej czekolady z kakaową kruszonką

I danie gorące
Bitki wołowe w ciemnym sosie pieczeniowym z prażoną kaszą gryczaną i sałatką z ogórków i jabłek
lub
Filet z indyka długo pieczony w ziołach ogrodowych w sosie serowym z ziemniaczanymi kluseczkami i zielonym groszkiem

II danie gorące
Żur na zakwasie z wędzonką , białą kiełbasą i czosnkiem
lub
Gulasz wołowy z papryką, marynowanymi ogórkami i pieczarkami

Menu B

Przystawka
Terryna z wędzonych ryb słodkowodnych w oprawie z cienkich plastrów ogórka
lub
Pasztet po polsku z macerowanymi śliwkami w czerwonym winie i chipsem z chleba razowego

Zupa
Rosół z kury z domowym makaronem z warzywami i ziołami ogrodowymi
lub
Krem ze świeżych pomidorów i papryki z zielonym pesto i grzankami
lub
Gazpacho z czosnkowymi grzankami

Danie główne
Filet z łososia smażony w oliwie z czosnkiem, kaparami i suszonymi pomidorami, z żółtą fasolą szparagową i cytrynowym risotto ze szpinakiem
lub
Udko z kaczki confit na musie z marchwi, z czarną soczewicą, liśćmi groszku i ciemnym sosem z pieczonych jabłek i czerwonego wina

Deser
Fondant czekoladowy z owocami w sosie ze słodkiego czerwonego wina i bitą śmietaną z wanilią
lub
Mrożony tort bezowy z konfiturą z pomarańczy, sezonowymi owocami i crème chantilly

I danie gorące
Schab pieczony na sosie grzybowym z gołąbkiem z pęczaku i warzyw
lub
Filet z pstrąga w oliwie z zieloną pietruszką na słodkiej polencie z kukurydzy z kolorową papryką i warzywami

II danie gorące
Gulasz z szynki wieprzowej z wędzonej papryką i tymiankiem na ostro
lub
Barszcz czerwony z krokietem

Bufet zimny

Pieczona łopatka wieprzowa
Pieczony boczek z chrupiącą skórką i pikantną musztardą
Mięsa pieczone (schab pieczony z gorczycą, karczek w kminku)
Zimne sosy chrzanowy, musztardowy
Wędliny regionalne
Smalec, ogórki kiszone
Pasztet dworski
Nóżki i ozorki w galarecie
Jesiotr pieczony w całości z musem z leszcza
Śledzie w przyprawach korzennych
Śledzie w śmietanie
Sery pleśniowe
Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem, rodzynkami, orzechami, kolorową papryką i ziołami
Sałatka z czarnej soczewicy z grillowanymi warzywami, białym serem i kolendrą
Sałatka z kolorowymi dodatkami do wyboru (pomidor, ogórek, cebula, kurczak, oliwki, ser, papryka, seler naciowy, sos
Pieczywo
Owoce sezonowe

Napoje niegazowane

Dwa rodzaje soków, woda – podawane w dzbankach na stoły
Kawa, herbata – serwowane przez kelnerów

Wino białe

Martín Códax Marieta Albariño, Galicja, Hiszpania
lub
Tbilvino Georgian Valley Sachino White, Kachetia, Gruzja
lub
Pinot Grigio Casa Defra, Veneto, Włochy

Wino czerwone

Viña La Rosa La Palma Cabernet Sauvignon, Cachapoal Valley, Chile
lub
Maestro Primitivo, Apulia, Włochy
lub
Tbilvino Georgian Valley Sachino Red, Kachhetia, Gruzja

Kontakt z koordynatorem

Natalia Suder - Koordynator ds. Bankietów
i Konferencji

tel. +48 512 526 110
n.suder@dworsierakow.pl

Powered by JS Network Solutions