Menu A

  • Przystawka
    Jesiotr wędzony na gryczanych racuchach z kremem chrzanowym i ogórkiem
    lub
    Pasztet po polsku z macerowanymi śliwkami w czerwonym winie i chipsem z chleba razowego
  • Zupa
    Rosół z kury z dworskimi pierogami lub makaronem
    lub
    Krem pomidorowo-paprykowy z zieloną papryką, crème fraȉche i grzankami
  • Danie główne
    Polędwiczka wieprzowa smażona w maśle z tymiankiem, na purée ziemniaczanym, pieczonymi warzywami i maślanym sosem
    lub
    Udko z kaczki confit na musie z marchwi, z czarną soczewicą, liśćmi groszku i ciemnym sosem z morelami
  • Deser
    Fondant czekoladowy z sosem owocowym i bitą śmietaną z wanilią
    lub
    Ciasto gruszkowe na sosie z gorzkiej czekolady
  • I danie gorące
    Schab pieczony z gołąbkiem i sosem grzybowym
    lub
    Filet z pstrąga w sosie koperkowo-cytrynowym z polentą ze słodkiej kukurydzy i pieczonymi warzywami
  • II danie gorące
    Bigos myśliwski
    lub
    Barszcz czerwony z krokietem

Menu B

  • Przystawka
    Plastry pieczonego rostbefu z sosem chimichurri i zieloną sałatą
    lub
    Crème brûlée z gęsiej wątroby, ze smażonymi winogronami, konfiturą z jabłek i gruszek oraz kremowym sosem z czerwonego wina
  • Zupa
    Krem z raków z duszonym porem
    Lub
    Krem z pora z wędzonym pstrągiem i boczkiem
  • Danie główne
    Kulebiak z jesiotrem, włoską kapustą z warzywami i koperkiem, sosem szampańskim i zielonym groszkiem
    Lub
    Pieczeń wołowa z gratin ziemniaczanym, fasolką szparagową, wędzonymi burakami i ciemnym sosem grzybowym
  • Deser
    Mrożony tort bezowy z sezonowymi owocami
    Lub
    Ciasto gruszkowe z sosem waniliowym
  • I danie gorące
    Bitki wołowe w ciemnym sosie pieczeniowym z prażoną kaszą gryczaną i sałatką z ogórków i jabłek
    Lub
    Udziec z indyka z morelami, kluseczkami ziemniaczanymi i pikantną surówką z czerwonej kapusty
  • II danie gorące
    Żur na zakwasie z wędzonką, ziemniakami i jajkiem
    Lub
    Strogonoff

 

Bufet zimny
Pieczona łopatka w całości na zimno
Mięsa pieczone (schab, karczek, ligawa wołowa)
Zimne sosy chrzanowy, musztardowy
Wędliny regionalne, smalec, ogórki kiszone
Pasztet pieczony w suszoną śliwką
Golonki na zimno (galaretki)
Śledzie w dwóch smakach ( z jabłkiem i żubrówką, z chrzanem i cytryną w śmietanie)
Deska serów z musztardą owocową
Mieszanka sałat z winegret
Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i grillowanymi warzywami
Sałatka z cieciorką, ryżem, soczewicą (zielona i czerwona), orzechami, selerem naciowym, czerwoną papryką
Sałatka cesarska z kurczakiem, grzankami i sosem kaparowym

Owoce sezonowe

Napoje gazowane
Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic Kinley (podawane w szklanych buteleczkach 0,2)

Napoje niegazowane
Dwa rodzaje soków, woda, podawane w dzbankach na stoły

Kawa, herbata
Serwowane przez kelnerów

Wino białe
Martín Códax Marieta Albariño, Galicia, Hiszpania
lub
Plaimont Producteurs Colombelle L’Original, Côtes de Gascogne, Francja
lub
Pinot Grigio Casa Defra, Veneto, Włochy

Wino czerwone
Viña La Rosa La Palma Cabernet Sauvignon, Cachapoal Valley, Chile
lub
Ramón Bilbao Monte Llano Tinto, Rioja, Hiszpania
lub
Telish Merlot, Pleven, Bułgaria.

Kontakt z koordynatorem

Natalia Suder - Koordynator ds. Bankietów
i Konferencji

tel. +48 512 526 110
n.suder@dworsierakow.pl

Powered by JS Network Solutions