4 października (piątek) 2019, godz. 19:00
Noc Wina "Kuchnia z końca świata. Kiwi i inne osobliwości" Kolację poprowadzi Wojciech Giebuta redaktor magazynu "Czas Wina"
Najbardziej charakterystyczną cechą nowozelandzkiej kuchni jest nieskazitelna świeżość produktów spożywczych oraz niezwykłe łączenie rozmaitych smaków, będących odbiciem kulturowej różnorodności kraju. Wina z Winnicy Saint Claire Estate Wines, Marlborough to nowozelandzka czołówka, co roku obsypywane są nagrodami na wszystkich światowych konkursach. O zamiłowaniu do intensywnych smaków, chęci kosztowania wszystkiego, co nowe i pociągające oraz łączeniu poszczególnych elementów w całość opowie Państwu Wojciech Giebuta, redaktor magazynu Czas Wina.
Menu i Wina
Aperitif
Tuatara Bay Sauvignon Blanc, Saint Clair Estate Wines, Marlborough, Nowa Zelandia
Pierwsza przystawka
Małże nowozelandzkie zapiekane z kolendrą i podane z salsą z egzotycznych owoców
Milton Park Chardonnay, Thorn-Clarke Wines, Barossa Valey, Australia
Druga przystawka
Pikantny krem z batatów z imbirem
Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Saint Clair Pioneer Block Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Danie główne
Polędwica wołowa z fasolką szparagową i Yorkshire pudding
Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia
Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valey, Australia
Deser
Krucha beza z kiwi podana a’la Pavlova
Kawa, herbata
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)