28 grudnia 2018 - 1 stycznia 2019

Sylwestrowy pakiet pobytowy

Cena 1490,00zł / 1 osoba nocująca w pokoju dwuosobowym

 

PROGRAM

28 grudnia

Kolacja Winny Piątek "Ryby, ptactwo, jagnięcina" - Kuchnia Małopolski (Szczegóły: TUTAJ)

nocleg

29 grudnia

śniadanie

obiadokolacja z lampką wina

nocleg

30 grudnia

śniadanie

kurs Tańca

obiadokolacja z lampką wina

nocleg

31 grudnia

śniadanie

Bal Sylwestrowy

nocleg

1 stycznia

śniadanie

 

Szczegóły nocy sylwestrowej

Bale sylwestrowe w Dworze Sieraków są już tradycją. Zachęcamy by kontynuować ten zwyczaj i wspólnie z nami przywitać kolejny Nowy Rok.

Orient Express to legendarny, niezwykle luksusowy pociąg łączący Paryż czyli stolicę ówczesnej Europy ze Stambułem czyli przedsionkiem Orientu. Przez dziesięciolecia słynnym pociągiem podróżowała cała śmietanka ówczesnego świata. Między innymi Agatha Christie, Arsène Lupin, James Bond czy Liza Minnelli. W tym roku, w sylwestrową noc zapraszamy Państwa do nostalgicznej podróży szlakiem pierwszego kursu Orient Expresu. Podobnie jak przed laty naszą wyprawę rozpoczniemy od Paryża, by jadąc przez Strasbourg, Monachium, Wiedeń, Budapeszt i Warnę dotrzeć do Bosfor. Zapraszamy w podróż pełną szlachetnego wina, wykwintnej kuchni, pięknej muzyki i nonszalanckiej atmosfery Europy końca XIX wieku.

Podczas tej niezapomnianej nocy czekać będą na Państwa między innymi:

- europejskie szlagiery sprzed wieku w interpretacji artystów krakowskich scen

- wyjątkowe menu inspirowane kuchnią krajów, przez które przejeżdżał Orient Express

- wina z regionów położonych przy trasie słynnego pociągu wybrane przez sommellierów Klubu Domu Wina

- zimna i ciepła płyta

- tuż przed północą pokaz orientalnego tańca

- Café Fin de siècle oferująca kawy, alkohole (open bar) i słodycze Paryża końca XIX wieku

- po północy, tradycyjnie zatańczymy poloneza

 

Orient Express do dziś jest symbolem luksusu i elegancji.

W związku z tym nasze stroje tego wieczoru powinny być wyjątkowe. Zachęcamy do założenia długich sukni, smokingów i fraków.

(W recepcji każdy z Panów otrzyma karminową różę do wpięcia w klapę)

 

Cena obejmuje

  • Bal sylwestrowy
  • 4 daniową kolację z winami

    Menu i Wina:

    Aperitif - Paryż

    Kir Royal po sierakowsku z drobnymi przekaskami we francuskim stylu

    Pierwsza Przystawka - Strasbourg (Alzacja)

    Quiche Lorraine z kozim serem

          Rieflé-Landmann Riesling, Alzacja, Francja

          Druga Przystawka - Wiedeń

          Tafelspitz czyli wolno gotowana wołowina z warzywami w auszpiku z musem z jabłek, chrzanu i olejem z pestek dyni

          Heinrich Vollmer Spätburgunder, Pflalz, Niemcy

          Danie Główne - Budapeszt

          Sült liba - Pieczona gęsina z sosem truflowym, z ziemniaczanym gratin i pieczonymi przyprawami korzennymi

          lub

          Tokhal - Jesiotr w sosie beurre blanc z ziemniaczanymi kluskami i szpinakiem

          Thummerer Pince Egri Bikavér Reserve, Eger, Węgry

          Verus Furmint, Podravje, Słowenia

          Deser - Istambuł

          Baklava z lodami różanymi, płatkami róż i karmelem

          Golan Heights Winery Yarden Gewürztraminer, Izrael

  • Open bar: wódki Dwór Sieraków (Superior, Ziemniak Kosher, Jarzębiak, Czarny Bez), wina białe i czerwone do wyboru, rum bacardi Carta Blanca i Carta Negro, Gordon’s  Gin, whisky Claymore i Whyte&Mackay oraz Mojito, Aperol Spritz, Tequila Sunrise i inne popularne drinki, Kawa, herbata  (Open Bar – alkohole i drinki dostępne bez limitu do zakończenia imprezy)
  • Zimna i Ciepła płyta: Tarty  (Tarta serowa, grzybowa, z kozim serem i burakami) ; Quiche z maki razowej (z grillowanymi warzywami, z brokułami i mozarellą) ; Francuskie bagietki ; Sałaty z vinegret i innymi dodatkami ; Sery pleśniowe ; Wędliny dojrzewające ; Marynowane oliwki ; Grawlax z łososia z burakami ; Łosoś pieczony w całości ; Francuskie pasztety w cieście z orzechami ; Terryna wieprzowa ; Faszerowane papryki ; Sałata szopkska ; Ozorki w galarecie ; Mięsa pieczone ;  Sosy: tatarski, chrzanowy, musztardowy ; Gulasz wołowy ; Cassoulet warzywny

 

  • Toast Noworoczny: Ackerman de Neuville Crémant de Loire Blanc Brut, Loire Valley, Francja

 

 

 

Koszt Pakietu pobytowego z noclegami

1490 zł / 1 osoba  nocująca w pokoju dwuosobowym

(Koszt Balu sylwestrowego -  to 395 zł / 1 osoba)

 

Rezerwacja

Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl 

Sylwester 2018/2019 w Dworze Sieraków