12 stycznia (sobota) 2019, godz. 20:00
Podczas tego wieczoru spróbujemy przypomnieć sobie co jedli, pili i o czym rozmawiali goście Lucjana Rydla i Jadwigi Mikołajczykówny, które miało miejsce w podkrakowskich Bronowicach, a do historii przeszło dzięki dramatowi Stanisława Wyspiańskiego.
Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina, manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.
Menu i Wina
Pierwsza przystawka
Smalec i masło domowej roboty z chlebem prądnickim
Huba Szeremley Riesling Selection, Badacsony, Węgry
Druga przystawka
Wybór wędlin domowej roboty oraz wędlin z Liszek z domowymi musztardami owocowymi i piklami
Huba Szeremley Badacsonyi Vörös, Badacsony, Węgry
Zupa
Klarowna zupa kminkowa podana z grzankami zapiekanymi z oscypkiem
Danie główne
Gęś po krakowsku z kaszą krakowską i czerwoną kapustą na ciepło
Thummerer Egri Bikavér Reserve, Eger, Węgry
Deser
Pieczone we dworze kołacze z serem i rodzynkami oraz kołacze z makiem i bakaliami z dworską konfiturą wiśniową
Hattyús Tokaji Szamorodni Édes, Tokaj, Węgry
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc z Winem wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 140 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1400 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl