9 grudnia 2017, godz. 18:00

Zapraszamy Państwa do Dworu Sieraków na Degustację Master Class: Sauternes & foie gras oraz kolację z degustacją win z Bordeaux, która odbędzie się 9 grudnia 2017 roku

Prowadzenie:
Guillaume Casteja – Bordelaise des Grands Vins
Artur Boruta – Klub Domu Wina

Degustacja Master Class

Początek o godzinie 18.00

  • Château Petit Védrines, AOC Sauternes
  • Château Doisy-Védrines, AOC Sauternes Grand Cru Classé 1855

Kolacja

Początek o godzinie 20.00

Aperitif
Sorbet jabłkowy

Pierwsza przystawka
Pasztet z gęsich wątróbek z brioszką i konfiturą z czerwonej cebuli
Les Hauts de Saint Marie 2016, AOC Bordeaux
Château Macalan 2014, AOC Bordeaux Supérieur

Druga przystawka
Pierogi z pieczoną kaczką z sosem demi glace
Château Peyrat 2015, AOC Graves

Danie główne
Pieczeń z sarny w sosie z czerwonego wina, rozmarynu i jałowca podana z ziemniaczano-selerowym gratin i wędzonymi burakami
Château Vieux Tertre 2014, AOC Saint Émilion Grand Cru
Château Larrivaux 2011, AOC Haut Médoc

Deser
Crème brûlée z prażonymi migdałami i sierakowską konfiturą z pomarańczy
Château Petit Védrines 2013, AOC Sauternes

Cena degustacji wraz z kolacją: 219 zł od osoby, cena klubowa 160 zł* od osoby.
Cena degustacji: 70 zł od osoby, cena klubowa 50 zł* od osoby.
Cena kolacji: 159 zł od osoby, cena klubowa 120 zł* od osoby.

Za spotkanie można rozliczyć się także punktami klubowymi – licząc 1200 punktów za osobę.
Rezerwacja i dodatkowe informacje: tel. 722 100 224, e-mail rezerwacje@wine-service.pl

* Rabat w postaci „ceny klubowej” przysługuje członkom Klubu Domu Wina oraz prenumeratorom magazynu „Czas Wina” wraz z jedną osobą towarzyszącą.

Winna Sobota | Uroczysta kolacja w stylu francuskim
Powered by JS Network Solutions