12 stycznia 2018, godzina 20:00

Tym razem Janusz Fic szef kuchni Dworu Sieraków zmierzy się z zadaniem dobrania dań do 3 win z Nowego Świata, czyli z Urugwaju, Południowej Afryki i Australii.

Jak mu to wyszło ocenią Państwo sami.

 

Menu i Wina

Pierwsza Przystawka

Łosoś marynowany w burakach i wódce Dwór Sieraków na blinie z chrzanem

Bodegas Carrau Sauvignon Blanc de Reserva, Cerro Chapeu, Urugwaj

Druga Przystawka

Assiette ze szpiku wołowego

Lyngrove Collection Cabernet Sauvignon

Druga Przystawka

Schab z dzika z jarmużem i brukselką na podwędzanej kaszy gryczanej

Thorn-Clarke Terra Barossa Shiraz, Barossa Valley, Australia

Deser

Pudding z piernika z ciepłym sosem z wędzonych śliwek i crème fraîche

Wódka Dwór Sieraków Czarny Bez

 

Szczegóły

Piątek Bachusa "Janusz Fic gotuje do wina" to tematyczna kolacja połączona z degustacją win. Szef Kuchni Dworu Sieraków Janusz Fic podczas kolacji będzie komentował serwowane dania.  Formuła wieczoru: Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole, a kolacja zacznie się punktualnie o godzinie 20:00. W menu, oprócz autorsko dobranych win, znajduje się czterodaniowa kolacja.

Rezerwacja

Zgłoszenie na Piątek Bachusa wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji wynosi 120zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości. W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

 

Piątek Bachusa | Janusz Fic gotuje do wina
Powered by JS Network Solutions