22 marca (piątek) 2019, godz. 20:00
Gospodarzem wieczoru będzie Paweł Gąsiorek, współwłaściciel Dworu Sieraków.
Gospodarz od wielu lat rokrocznie odwiedza Amerykę Południową. Spędził też wiele czasu w Chile. W trakcie wieczoru opowie o najważniejszych regionach winiarskich Chile i o tym dlaczego warto tam pojechać.
Menu i Wina
Aperitif
Pisco Sour (najbardziej popularny drink w Chile)
Pierwsza przystawka
Gravlax z łososia z imbirem i cynamonem
Viña La Rosa La Palma Chardonnay, Chile
Druga przystawka
Mule zapiekane z pomidorami, czosnkiem i pesto
Viña La Rosa La Palma Merlot, Chile
Viña La Rosa La Palma Chardonnay, Cachapoal Valley, Chile
Danie główne
Polędwica wieprzowa z sosem borowikowym i jałowcem na ziemniaczanym purée z plastrami pieczonego buraka
Viña La Rosa La Capitana Carménère, Cachapoal Valley, Chile
Viña La Rosa Don Reca Cuvée, Cachapoal Valley, Chile
Deser
Tort Mil Hojas
kawa, herbata
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc z Winem wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 140 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1400 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl