23 listopada (sobota) 2019, godz. 20:00 Zapraszamy na tematyczną kolację z degustacją win, tematem wieczoru będzie "Między syrahem a shirazem".
Spotkanie poprowadzi Michał Bardel który to winem zajmuje się od 1997 roku. Szkolenia z dziedziny wina prowadził między innymi dla Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, Politechniki Śląskiej, Collegium Civitas w Warszawie, Krakowskiej Szkoły Restauratorów oraz na kursach organizowanych przez Klub Domu Wina, z którym na stałe współpracuje.
Menu i Wina
Aperitif
Château Gassier Esprit Gassier, AOC Côtes de Provence, Prowansja, Francja
Pierwsza przystawka
Mus z gęsich wątróbek z brioszką i konfiturą z czerwonej cebuli
Alain Jaume & Fils Réserve Grand Veneur, AOC Côtes-du-Rhône, Dolina Rodanu, Francja
Grupo Foster Lorca Opalo Syrah, Mendoza, Argentyna
Druga Przystawka
Bobotie – tradycyjne danie z Południowej Afryki
Goedverwacht Wine Estate Goedverwacht Great Expectations Shiraz, Robertson, Afryka Południowa
Lyngrove Estate Lyngrove Collection Shiraz, Stellenbosh, Afryka Południowa
Danie główne
Pieczony kark wołowy w sosie z czerwonego wina z pieczonymi burakami i ziemniakami gratine
Lyngrove Estate Lyngrove Platinum Shiraz, Stellenbosh, Afryka Południowa
Deser
Fondant czekoladowy z sosem z ciemnych owoców
Thorn-Clarke Wines Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valley, Australia
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)