Nordyckie święto kulinarne

 

Czy pragniesz odkryć sekrety nordyckiego samopoczucia i długowieczności?

Zanurz się w świat kuchni skandynawskiej, uznawanej za jedną z najzdrowszych na świecie.

Nasze menu zabierze Cię w podróż po pełnych smaku i wartości odżywczych specjałach Norwegii, Szwecji i Danii, które stanowią kwintesencję zbilansowanego odżywiania.

 

Kuchnia Skandynawii to harmonia smaków, gdzie każde danie jest wyrazem szacunku dla natury i jej darów. Wśród chłodnych wód północnych mórz rodzą się wyjątkowe przysmaki - od delikatnych przegrzebków, przez szlachetne homary, aż po sycące łososie i dorsze. To właśnie ryby i owoce morza są fundamentem, na którym opiera się ta kuchnia, obfitująca również w mięsa dzikich zwierząt i hodowlanych, z danymi mięsnymi na czele w Danii i dziczyzną wśród Norwegów.

 

Dlatego też  „Nordyckie święto kulinarne” komponuje się następująco: 

 

MENU:

Tatar z renifera

Zupa rybna

Pulpety wieprzowe

Bułeczki cynamonowe

 

W Skandynawii posiłek to czas spędzony z bliskimi, w otoczeniu piękna natury, gdzie każdy moment posiłku jest celebracją zdrowia i życia. Zapraszamy do Dworu Sieraków - zakątka pełnego światła i ciepła, a nasze menu tematyczne, przeniesie Cię do krainy fiordów, lasów i nieskazitelnej przyrody.

Smakuj z nami Skandynawię.

 

 

 

Dworski sommelier Kacper Witek do kolacji zaproponuje wyjątkowe wina 

 

 

Pakiet pobytowy 3-dniowy w terminie  19-21 kwiecień  2024 w cenie 490 zł za osobę 

W cenie pakietu:

- 2 noclegi ze śniadaniem w pokoju dwuosobowym 

- 4-daniowa  uroczysta kolacja 

- masaż balijski ( 60 minut) 

- zniżka 20% na zabiegi w Krainie Balijskiegp SPA

- późny check-out w niedzielę do godz 16:00 

 

 Cena samej kolacji - 150 zł za osobę 

 

REZERWACJA

Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

 

Winna Sobota | Kolacja z kuchnią inspirowaną Porto
Powered by JS Network Solutions