10 marca 2018, godz. 20:00
Zapraszamy na wyjątkową kolację w trakcie której podamy tradycyjne gruzińskie menu wraz z winami.
Kolację poprowadzi Wojciech Giebuta, redaktor magazynu Czas Wina i Giorgi Maglakelidze, autor książek o kulturze, historii oraz kuchni gruzińskiej.
Przed spotkaniem o godzinie 17:00 odbędzie się Master Class "Wielkie wina Kachetii" (Szczegóły: Master Class | Wielkie wina Kachetii)
natomiast o godzinie 19:00 spotkanie autorskie z Giorgi Maglakelidze autorem książki "Tajemnice gruzińskiego smaku" (Szczegóły: Literatura i Wino | Spotkanie autorskie)
Menu i Wina
Aperitif
Georgian Valleys Sachino White
Zimna Przystawka
Grillowane bakłażany nadziewane pastą z prażonych orzechów włoskich, granatem oraz musem z pieczonego czosnku i kolendry podane z imeruli chaczapuri
Georgian Valleys White Tbilisi
Georgian Valleys Tsinandali
Ciepła Przystawka
Chinkali w trzech wersjach: z wołowiną, z grzybami, z cielęciną
Georgian Valleys Red Tbilisi
Danie główne
Wieprzowina po swojsku z czosnkiem podana z pieczonym pomidorem i ziołami
Georgian Valleys Sapervi
Georgian Valleys Mukuzani
Deser
Czurczchele podane na kremie waniliowym z owocami z granatu
Georgian Valleys Kindzmarouli
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 120 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 159 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl