19 października (piątek) 2018, godz. 20:00

To wieczór podczas którego szef kuchni Dworu Sieraków gotuje do wybranego przez siebie wina.

Tym razem Janusz Fic wybrał dla naszych gości wino Riesling z winiarni Turnau. Janusz osobiście pojechał do Baniewic, gdzie mieści się winiarnia Turnau, by na miejscu popróbować wszystkich win i wymyślić do nich najlepsze przepisy. Zapowiada się ekscytujący wieczór połączenia smaków slow foodowej kuchni i najpeszych polskich win.

 

Menu

 

Pierwsza Przystawka

Pstrąg wędzony z musem z pieczonej renety

Winnica Turnau, Riesling Turnau, Polska

Druga Przystawka

Borowiki smażone na maśle z tymiankiem cytrynowym

Winnica Turnau, Riesling Turnau, Polska

Danie główne

Żeberka wieprzowe w cydrowo-winogronowej glazurze z purée z pasterneka

Winnica Turnau, Riesling Turnau, Polska

Deser

Gruszkowa tarta tatin z kremem waniliowym

 

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winny Piątek wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Winny Piątek | Wieczór z cyklu: "Szef Kuchni Janusz Fic gotuje do wina"
Powered by JS Network Solutions