1 lutego (piątek) 2019, godz. 20:00
Podczas tego wieczoru poznamy poznamy historię oraz spróbujemy win ze słynnej odmiany Cabernet Sauvignon oraz jej przodków czyli Cabernet Franc i Sauvignon Blanc. Do win dobrane będą potrawy inspirowane kuchnią regionów Bordeaux i Doliny Loary.
Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina , manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.
Menu i Wina
Aperitif
Rosé d’Anjou Les Roseraires, Loire Valley, Francja
Pierwsza przystawka
Pastrami z marynowaną pieczoną papryką
Belchapel Sauvignon Blanc Côtes De Gascogne, Francja
Druga przystawka
Tarta z sosem z sera pleśniowego z palonym bakłażanem i maślaną kruszonką
Fantasia Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentyna
Winnica Turnau Cabernet, Zachodniopomorskie, Polska
Danie główne
Polędwica Wellington z borowikami, rozmarynem, pietruszką smażoną w maśle i sosem cabernet
Château Lamothe-Vincent Intense Rouge, AOC Bordeaux, Francja
Bagueri Cabernet Sauvignon, Goriška Brda, Słowenia
Deser
Pudding z wędzonymi śliwkami i kremem waniliowym
kawa, herbata
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc z Winem wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 140 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1400 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl