"Weekend 12 - 14 lipca - Festiwal Polskich Win - Piknik Slow Food"
13 lipca (sobota) 2019, godz. 20:00
Noc Wina "Kuchnie Świata i polskie wina - Kolacja pod lipami"
W czasie tego szczególnego wieczoru połączymy potrawy z różnych zakątków świata z polskimi winami. Będzie to elegancka kolacja na stołach rozstawionych w parku pod lipami.
Gospodarzem spotkania będzie Paweł Gąsiorek współwłaściciel Dworu Sieraków, a gotować będzie szef kuchni Janusz Fic ze swoją ekipą.
Menu i Wina
Amuse Bouche
Dukach z oliwą
Winnica Chodorowa Wino musujące
Pierwsza przystawka
Parfait z gęsiej wątroby z sorbetem jabłkowym i figami w słodkim winie
Winnica Turnau Hibernal
Druga przystawka
Ravioli z suszonymi pomidorami, szpinakiem i ricottą
Winnica Sandomierska Ros Sandomirius
Danie główne
Filet z jesiotra w sosie z białego wina i cytryny z warzywną zapiekanką i szparagami
Winonica Wieliczka Riesling
lub
Długo pieczona jagnięcina z rozmarynem, czosnkiem, konfitowanymi ziemniakami, oliwkami i pieczoną papryką
Winnica Carolus RoXVIII
Deser
Baklava z lodami różanymi, pistacjami i cytrynowym syropem
Dwór Sieraków Wódka Czarny Bez
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 169 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 189 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)