25 października (piątek) 2019, godz. 20:00

Noc Wina "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji" Kolację poprowadzi Paweł Gąsiorek współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków

Trudno mówić o kuchni hiszpańskiej, gdyż składają się na nią tradycje różnych często bardzo odmiennych regionów. Katalończycy, Baskowie czy Galisyjczycy mają nie tylko swoje języki ale i swoją kuchnię i zwyczaje. Andaluzja to kraina flamenco i słodkiej sherry i malagi. Na naszej kolacji odbędziemy kulinarne Vuelta Espana, czyli spróbujemy win i potraw z różnych zakątków Hiszpanii. Całość poprowadzi Paweł Gąsiorek – współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków

KUP BILET

Menu i Wina

Aperitif

Mont Marçal Cava Mont Marçal Gran CuvéeBrut Reserva, DO Cava, Katalonia, Hiszpania

Pierwsza przystawka

Wybór pinchos z Rioja

Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Crianza, DOCa Rioja, Hiszpania

Pierwsze danie

Ogon wołowy z pikantną cieciorką

Álvaro Palacios Pétalos del Bierzo, DO Bierzo, Kastylia-León, Hiszpania

Danie główne

Paella marinera z owocami morza

Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Verdejo, DO Rueda, Kastylia-León, Hiszpania

Deser

Churros z sosem z gorzkiej czekolady

González Byass Solera 1847 Sherry Cream, DO Jerez/Xérez/Sherry, Andaluzja, Hiszpania

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

Noc Wina "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji"
Powered by JS Network Solutions