• Przystawka
    Marynowany w soli wielickiej łosoś, z roszponką, granatem i kremem cytrynowym
    lub
    Wędliny dojrzewające, serwowane z gruszkami, rucolą,  serem pleśniowym, chrupiącymi paluchami, i musztardą z jabłek
  • Zupa
    Zupa grzybowa z łazankami i pieczoną wieprzowiną
    lub
    Krem pomidorowo-paprykowy z crème fraȉche i grzankami
  • Danie główne
    Polędwiczka wieprzowa z sosem chrzanowym, duszoną marchewką, pieczonymi ziemniakami i brukselką
    lub
    Udko z kaczki confit z zieloną fasolką, ziemniaczanym gratin, cząstkami jabłek i czerwoną porzeczką
  • Deser
    Suflet czekoladowy z sezonowymi owocami
    lub
    Mrożony tort bezowy z sosem z gorzkiej czekolady i dżemem z pomarańczy
  • I danie gorące
    Filet z pstrąga, z pure z ziemniaków, gotowanymi różyczkami brokuła i plastrami marchwi z imbirem
    lub
    Schab w sosie pieczeniowym na pęczaku z grzybami i czerwoną kapustą
  • II danie gorące
    Barszcz biały z jajkiem i chrzanem
    lub
    Zupa gulaszowa na ostro
  • Bufet zimny
    Pieczona łopatka w całości na zimno
    Mięsa pieczone (schab, karczek, ligawa wołowa)
    Zimne sosy chrzanowy, musztardowy
    Wędliny regionalne, smalec, ogórki kiszone
    Pasztet pieczony w suszoną śliwką
    Golonki na zimno (galaretki)
    Śledzie w dwóch smakach ( z jabłkiem i żubrówką, z chrzanem i cytryną w śmietanie)
    Deska serów z musztardą owocową
    Mieszanka sałat z winegret
    Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem i grillowanymi warzywami
    Sałatka z cieciorką, ryżem, soczewicą (zielona i czerwona), orzechami, selerem naciowym, czerwoną papryką
    Sałatka cesarska z kurczakiem, grzankami i sosem kaparowym
  • Owoce sezonowe
  • Napoje gazowane
    Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic Kinley (podawane w szklanych buteleczkach 0,2)
  • Napoje niegazowane
    Dwa rodzaje soków, woda, podawane w dzbankach na stoły
  • Kawa, herbata
    Serwowane przez kelnerów
  • Wino białe
    Martín Códax Marieta Albariño, Galicia, Hiszpania
    lub
    Plaimont Producteurs Colombelle L’Original, Côtes de Gascogne, Francja
    lub
    Pinot Grigio Casa Defra, Veneto, Włochy
  • Wino czerwone
    Viña La Rosa La Palma Cabernet Sauvignon, Cachapoal Valley, Chile
    lub
    Ramón Bilbao Monte Llano Tinto, Rioja, Hiszpania
    lub
    Telish Merlot, Pleven, Bułgaria.

Contact the coordinator

Natalia Suder - Banquets and Conferences
Coordinator

tel. +48 512 526 110
n.suder@dworsierakow.pl

Powered by JS Network Solutions