Propozycje Menu
Przystawka
Pasztet po polsku z chrzanem, musem z wędzonych śliwek i ogórkiem kiszonym z tłuczonym pieprzem
lub
Paté z gęsiej wątroby z czarną truflą, galaretką z czerwonego wina i chrupiącą bagietką
lub
Plastry pieczonej wołowiny z sosem chimichurri, parmezanem i kaparami
lub
Bruschetta z pomidorami malinowymi, mozzarellą, bazyliowym pesto i oliwkowym aioli
Zupa
Domowy rosół z ręcznie robionym makaronem, mięsem i warzywami z lubczykiem
lub
Gazpacho pomidorowe z warzywamiw oliwie i chrupiącym pieczywem
lub
Krem z białych warzyw z żółtkiem, chrupiącym boczkiem i grzankami z majerankiem
Danie główne
Udko kaczki na smażonej fasoli z czosnkiem, tymiankiem, marchewką i fasolą szparagową w ciemnym sosie
lub
Polędwica wieprzowa na ziemniaczanym purée z borowikami szpinakiem i cząstkami buraka w palonym maśle z rozmarynem
lub
Pieczony filet z łososia z oliwkami i pomidorami na czarnej soczewicy z zielonym groszkiem bazylią i cytryną
lub
Ravioli ze szparagami, domową ricottą w oliwie z orzechami i zestami cytryny z szałwią
Deser
Fondant czekoladowy z owocami w czerwonym winie i lodami rzemieślniczymi
lub
Pieczona tarta cytrynowa z lodami bezowymi
lub
Mrożony mus chałwowy z sosem z gorzkiej czekolady i brandy
Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna, soki (dwa rodzaje)
Bufet Zimny
Deska serów, wybór pieczonych mięs i wędlin: schab, rostbef i karczek pieczony,
Wędliny Lisieckie: kiełbasa lisiecka, krakowska podsuszana, boczek pieczony.
Sałatki: mieszanka sałat z grillowanym kurczakiem, grzankami i sosem kaparowym; sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami
Śledzie w przyprawach korzennych
Sosy zimne: sos musztardowy, sos chimichuri
Pieczywo pieczone w dworze, masło, oliwa
Danie gorące:
Kociołek na bufecie Boeuf Strogonow lub Żurek z jajkiem lub Zupa gulaszowa
Organizacja Przyjęcia:
Opcja I
- Przystawka, zupa, danie główne, deser
Napoje : kawa, herbata , woda mineralna , dwa rodzaje soku owocowego
Opcja II
- Przystawka, zupa, danie główne, deser
- Bufet zimny
- Napoje: kawa, herbata, woda mineralna, dwa rodzaje soku owocowego
Opcja III
- Przystawka, zupa, danie główne, deser
- Ciasta
- Bufet zimny
- Danie ciepłe w kociołku na bufecie
- Napoje: kawa, herbata, woda mineralna, dwa rodzaje soku owocowego
W cenie każdej opcji nakrycia klasyczne białe, świece , kieliszki , obsługa kelnerska , sala (miejsce) dostępna do godziny 21:00