Propozycje Menu

Przystawka
Pasztet po polsku z chrzanem, musem z wędzonych śliwek i ogórkiem kiszonym z tłuczonym pieprzem
lub
Paté z gęsiej wątroby z czarną truflą, galaretką z czerwonego wina i chrupiącą bagietką
lub
Plastry pieczonej wołowiny z sosem chimichurri, parmezanem i kaparami
lub
Bruschetta z pomidorami malinowymi, mozzarellą, bazyliowym pesto i oliwkowym aioli

Zupa
Domowy rosół z ręcznie robionym makaronem, mięsem i warzywami z lubczykiem
lub
Gazpacho pomidorowe z warzywamiw oliwie i chrupiącym pieczywem
lub
Krem z białych warzyw z żółtkiem, chrupiącym boczkiem i grzankami z majerankiem

Danie główne
Udko kaczki na smażonej fasoli z czosnkiem, tymiankiem, marchewką i fasolą szparagową w ciemnym sosie
lub
Polędwica wieprzowa na ziemniaczanym purée z borowikami szpinakiem i cząstkami buraka w palonym maśle z rozmarynem
lub 
Pieczony filet z łososia z oliwkami i pomidorami na czarnej soczewicy z zielonym groszkiem bazylią i cytryną
lub
Ravioli ze szparagami, domową ricottą w oliwie z orzechami i zestami cytryny z szałwią

Deser
Fondant czekoladowy z owocami w czerwonym winie i lodami rzemieślniczymi
lub
Pieczona tarta cytrynowa z lodami bezowymi
lub
Mrożony mus chałwowy z sosem z gorzkiej czekolady i brandy

Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna, soki (dwa rodzaje)

Bufet Zimny
Deska serów, wybór pieczonych mięs i wędlin: schab, rostbef i karczek pieczony,
Wędliny Lisieckie: kiełbasa lisiecka, krakowska podsuszana, boczek pieczony.
Sałatki: mieszanka sałat z grillowanym kurczakiem, grzankami i sosem kaparowym; sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami
Śledzie w przyprawach korzennych
Sosy zimne: sos musztardowy, sos chimichuri
Pieczywo pieczone w dworze, masło, oliwa
Danie gorące:
Kociołek na bufecie Boeuf Strogonow lub Żurek z jajkiem lub Zupa gulaszowa

Organizacja Przyjęcia:

Opcja I

  • Przystawka, zupa, danie główne, deser
    Napoje : kawa, herbata , woda mineralna , dwa rodzaje soku owocowego

Opcja II

  • Przystawka, zupa, danie główne, deser
  • Bufet zimny
  • Napoje: kawa, herbata, woda mineralna, dwa rodzaje soku owocowego

Opcja III

  • Przystawka, zupa, danie główne, deser
  • Ciasta
  • Bufet zimny
  • Danie ciepłe w kociołku na bufecie
  • Napoje: kawa, herbata, woda mineralna, dwa rodzaje soku owocowego

W cenie każdej opcji nakrycia klasyczne białe, świece , kieliszki , obsługa kelnerska , sala (miejsce) dostępna do godziny 21:00

Kontakt z koordynatorem

Natalia Suder

tel. (+48) 512 526 110
n.suder@dworsierakow.pl

Powered by JS Network Solutions