Jak przyjemnie zgromadzić wszystkich bliskich w jednym miejscu! Z okazji lub bez okazji! Porozmawiać, pośmiać się, a czasem podzielić troskami i wspólnie przekąsić pyszności. Tylko co tym razem przygotować na obiad lub kolację? Skąd znów czerpać inspiracje? Biesiadowanie przy stole bez martwienia się o przepisy i bez tracenia wielu godzin na gotowanie dzięki nam jest możliwe. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych Gości, szef dworskiej kuchni Janusz Fic skomponował 3 zestawy menu do których wina dobrali nasi sommelierzy.
Dania włożysz do piekarnika, a wino do lodówki i po chwili kolacja będzie gotowa. Otrzymasz dwie przesyłki: Pierwsza będzie zawierać wina dobrane do poszczególnych zestawów. Druga przesyłka, będzie zawierać komplety dań gotowych do samodzielnej obróbki termicznej wraz z prostą instrukcją, jak przygotować je do podania. Dania zapakowane są próżniowo, część z nich jest zapasteryzowana, a każde dodatkowo zabezpieczone jest folią termoizolacyjną. Gwarantujemy świeżość produktów i pełną higienę przy transporcie.
ZAMAWIANIE ZESTAWÓW
tel. +48 600 226 150
e-mail: recepcja@dworsierakow.pl
MENU 1
Przystawka zimna
Terrina ze szczupaka z musem chrzanowym
Przystawka ciepła
Ślimaki na 3 sposoby: burgundzku, katalońsku i sierakowsku
Zupa
Krem z pieczonego pasternaku z oliwą truflową
Danie główne
Wolno pieczona jagnięcina na ziemniaczanym puree z zielonym groszkiem miętą i brokułami
Deser
Tarta migdałowo czekoladowa z sosem waniliowym z brandy
CENA MENU
577 zł / menu dla 4 osób
977 zł / menu dla 8 osób
+ koszt przesyłki lub odbiór własny w Dworze Sieraków
ZESTAW WIN DO MENU 1
ZAMÓW TERAZ
GRÜNER VELTLINER Klosterneuburg, Austria
BOURGOGNE CHARDONNAY Burgundia, Francja
CRUZ DE ALBA Kastylia-León, Hiszpania
SOLERA 1847 SHERRY CREAM Andaluzja, Hiszpania
CENA ZESTAWU WIN DO MENU 1
349 zł
MENU 2
Przystawka zimna
Matjas na sałatce z jabłek, gorczycy, szczypiorku i cebuli
Przystawka ciepła
Smażone rydze w sosie w maśle z białym winem i śmietaną
Zupa
Krem z pieczonej dyni z prażonymi migdałami i razową kruszonką z tłuczonym pieprzem
Danie główne
Łosoś zapiekany w cieście francuskim ze szpinakiem, ricottą i sosem z suszonych pomidorów
Deser
Krem cytrynowy z kruszoną bezą i biszkoptami
577 zł / menu dla 4 osób
977 zł / menu dla 8 osób
+ koszt przesyłki lub odbiór własny w Dworze Sieraków
ZESTAW WIN DO MENU 2
INDIVIDO FETEASCĂ REGALĂ/RIESLING Codru, Mołdawia
RANCH 32 CHARDONNAY Kalifornia, Monterey County, USA
INDIVIDO CABERNET SAUVIGNON/MERLOT ROSÉ Bugeac, Mołdawia
LUCA BOSIO MOSCATO D'ASTI Piemont, Włochy
CENA ZESTAWU WIN DO MENU 2
249 zł
MENU WEGETARIAŃSKIE
Przystawka zimna
Kawior z bakłażana z kaparami, oliwkami i suszonymi pomidorami
Przystawka ciepła
Kremowa tarta porowo-orzechowa
Zupa
Grzybowa z pieczonym selerem i cytryną
Danie główne
Tofu z grillowanymi brokułami, boczniakami i makaronem ryżowym
Deser
Jabłka, gruszki, suszone morele i figi zapiekane pod kruszonką sosem kardamonowym
577 zł / menu dla 4 osób
977 zł / menu dla 8 osób
+ koszt przesyłki lub odbiór własny w Dworze Sieraków
ZESTAW WIN DO MENU WEGETARIAŃSKIEGO
ZAMÓW TERAZ
RAMÓN BILBAO ROSADO Rioja, Hiszpania
BABYLON’S PEAK CHENIN BLANC Swartland, RPA
SAINT CLAIR VICAR’S CHOICE PINOT NOIR Marlborough, Nowa Zelandia
TOKAJI SZAMORODNI Tokaj-Hegyalja, Węgry
CENA ZESTAWU WIN DO MENU WEGETARIAŃSKIEGO
229 zł
DWORSKA KUCHNIA W TWOIM DOMU BUFET + DANIE GORĄCE
BUFET
Nóżki w galarecie
Śledź w occie z cebulą
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i miodem, musztardą i koperkiem
DANIE GORĄCE:
Klasyczny boeuf stroganow
CENA ZESTAWU 227 zł / zestaw dla 4 osób
CENA ZESTAWU 377 zł / zestaw dla 8 osób
+ koszt przesyłki lub odbiór własny w Dworze Sieraków
DWORSKA KUCHNIA W TWOIM DOMU BUFET WEGETARIAŃSKI + DANIE GORĄCE
BUFET WEGETARIAŃSKI
Pasty do kanapeczek a’la Trześniewski
Grillowane warzywa w słodko-pikantnej marynacie
Humus klasyczny oraz pieczonym bakłażanem
DANIE GORĄCE:
Zapiekany cassoulet z borowikami, rozmarynem i serem halloumi
CENA ZESTAWU 227 zł / zestaw dla 4 osób
CENA ZESTAWU 377 zł / zestaw dla 8 osób
+ koszt przesyłki lub odbiór własny w Dworze Sieraków