Zakopane jest znane jako Zimowa Stolica Polski oraz miejsce, gdzie na każdym kroku spotkać się można z niepowtarzalnym góralskim folklorem. Drewniane chaty, gwara oraz tytułowy oscypek, tradycyjny twardy ser góralski, który jest tak popularny, że został wzięty pod ochronę przez Unię Europejską, która uznała go za produkt regionalny. Można przygotowywać go tylko w określonym czasie, w określony sposób oraz w niewielu gminach.

Podczas naszej wycieczki będziecie mogli zobaczyć Zakopane, przyjrzeć się Wielkiej Krokwi, gdzie wielokrotnie wygrywał Adam Małysz oraz Kamil Stoch, a także przespacerować się słynnym deptakiem – Krupówkami, przewidzieliśmy tam czas wolny na spróbowanie tutejszych przysmaków oraz zaopatrzenie się w pamiątki. Następnie zabierzemy Państwa na warsztaty do najprawdziwszej bacówki, podczas których nauczą „pucyć” przepysznego oscypka. Przewidzieliśmy tam również degustację grillowanego oscypka z żurawiną oraz kieliszek cytrynówki. Nieopodal znajduje się tradycyjny szałas juhasów, który będą mogli Państwo zwiedzić.

Cennik (cena za osobę w grupie):

  • 4 - 5 osób: 250 zł
  • 6 - 7 osób: 185 zł
  • 8 - 9 osób: 160 zł
  • 10 - 20 osób: 140 zł
  • 21 - 30 osób: 95 zł

W cenie wycieczki:

  • przejazd w obie strony komfortowym busem (odbiór z wybranego przez Państwa miejsca na terenie Krakowa);
  • czas wolny na Krupówkach;
  • warsztaty robienia oscypków;
  • degustacja grillowanego oscypka z żurawiną oraz cytrynówki;
  • opieka przewodnika.

TOUROPERATOR:

Powered by JS Network Solutions