11 listopada 2017, godz. 19:00
Prowadzenie: Paweł Gąsiorek redaktor magazynu Czas Wina
Przed kolacją (o 17:00) zapraszamy na Master class czyli degustację komentowaną "Polskie rieslingi contra Europa" (szczegóły: Master Class | Polskie rieslingi versus Europa)
Menu i wina
Przystawka zimna
Plastry podwędzanego półgęska z konfiturą z jarzębiny
Wino wkrótce...
Przystawka ciepła
Pierogi z mąki razowej z gęsiną, smażone z borowikami na gęsim tłuszczu
Wino wkrótce...
Danie główne
Gęś pieczona i gęś confit na pęczaku ze smażonymi rydzami, pieczoną skorzonerą i pieczonymi burakami z czosnkowym vinegret
Wino wkrótce...
Deser
Sorbet jabłkowy z chrupiącym krokantem
Wino wkrótce...
Formuła wieczoru
Winna Sobota "Gęsina i polskie wina" to tematyczna kolacja połączona z degustacją win. Formuła: Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole, a impreza zacznie się o 19:00. W menu, oprócz autorsko dobranych win, znajduje się czterodaniowa kolacja.
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji wynosi 120zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości.
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl