Nordyckie święto kulinarne
Czy pragniesz odkryć sekrety nordyckiego samopoczucia i długowieczności?
Zanurz się w świat kuchni skandynawskiej, uznawanej za jedną z najzdrowszych na świecie.
Nasze menu zabierze Cię w podróż po pełnych smaku i wartości odżywczych specjałach Norwegii, Szwecji i Danii, które stanowią kwintesencję zbilansowanego odżywiania.
Kuchnia Skandynawii to harmonia smaków, gdzie każde danie jest wyrazem szacunku dla natury i jej darów. Wśród chłodnych wód północnych mórz rodzą się wyjątkowe przysmaki - od delikatnych przegrzebków, przez szlachetne homary, aż po sycące łososie i dorsze. To właśnie ryby i owoce morza są fundamentem, na którym opiera się ta kuchnia, obfitująca również w mięsa dzikich zwierząt i hodowlanych, z danymi mięsnymi na czele w Danii i dziczyzną wśród Norwegów.
Dlatego też „Nordyckie święto kulinarne” komponuje się następująco:
MENU:
Tatar z renifera
Zupa rybna
Pulpety wieprzowe
Bułeczki cynamonowe
W Skandynawii posiłek to czas spędzony z bliskimi, w otoczeniu piękna natury, gdzie każdy moment posiłku jest celebracją zdrowia i życia. Zapraszamy do Dworu Sieraków - zakątka pełnego światła i ciepła, a nasze menu tematyczne, przeniesie Cię do krainy fiordów, lasów i nieskazitelnej przyrody.
Smakuj z nami Skandynawię.
Dworski sommelier Kacper Witek do kolacji zaproponuje wyjątkowe wina
Pakiet pobytowy 3-dniowy w terminie 19-21 kwiecień 2024 w cenie 490 zł za osobę
W cenie pakietu:
- 2 noclegi ze śniadaniem w pokoju dwuosobowym
- 4-daniowa uroczysta kolacja
- masaż balijski ( 60 minut)
- zniżka 20% na zabiegi w Krainie Balijskiegp SPA
- późny check-out w niedzielę do godz 16:00
Cena samej kolacji - 150 zł za osobę
REZERWACJA
Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl