29 grudnia 2017, godz. 20:00
Wystrzałowy Winny Piątek to kolejna odsłona z cyklu Winny Piątek w Dworze Sieraków. Tematyczna kolacja połączona z degustacją win. Wieczór prowadzić będzie Paweł Gąsiorek redaktor magazynu "Czas Wina" i współwłaściciel Dworu Sieraków. Z okazji celebracji Nowego Roku do kolacji serwowane będą wyjątkowe wina musujące: champagne, prossecco, cava
Menu
Amuse bousche
Tatar z pstrąga
Przystawka zimna
Crème brûlée z gęsiej wątroby z gruszkami
Przystawka ciepła
Ślimaki po prowansalsku z masłem, czosnkiem i natką pietruszki
Danie główne
Jesiotr pieczony w sosie z podwędzanej śmietany ze skorzonerą i polentą
Deser
Sorbet z cytrusów z winogronami i kruszonym krokantem