1 września 2017, godzina 20:00

Prowadzenie: Dorota Romanowska (Redaktor magazynu Czas Wina)

Wina

Farnese Vini Primo Bianco, IGT Terre di Chieti, Abruzja, Włochy
Farnese Vini Lava Greco di Tufo, DOCG Greco di Tufo, Kampania, Włochy
Farnese Vini Messapi Negroamaro, IGP Puglia, Apulia, Włochy
Farnese Vini Messapi Primitivo, IGP Puglia, Apulia, Włochy
Farnese Vini Canace Nero di Troia, IGP Puglia, Apulia, Włochy

Menu

Pasztet z dzika z pieczonymi żołędziami i konfiturą borówkową
Zupa z leśnych grzybów z rozmarynowym lanym ciastem
Pieczony udziec z sarny z burakami, jarzębiną i zapiekanką ziemniaczaną
Mus jeżynowo-waniliowy

Formuła wieczoru

Winne Piątki to tematyczne kolacje połączone z degustacjami prowadzone przez redaktorów magazynu "Czas Wina". Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole, a impreza zaczyna się punktualnie o godz. 20:00. W menu, oprócz autorsko dobranych win, znajduje się czterodaniowa kolacja. Degustacji win towarzyszą warsztaty, pokazy filmów, zdjęć, opowieści o miejscach skąd pochodzą próbowane wina i potrawy.

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winny Piątek wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji wynosi 120zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości. W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Winny Piątek | Kuchnia inspirowana lasem i wina Portugalii
Powered by JS Network Solutions