13 stycznia 2018, godz. 20:00

Zapraszamy na niezwykłą kolację podczas której do każdego dania podana będzie inna whisky. Menu inspirowane Szkocją.

O whisky, smakach i daniach opowiadać będą wspólnie Paweł Gąsiorek, Krzysztof Piasecki oraz Janusz Fic szef kuchni.

Prowadzenie: Paweł Gąsiorek redaktor magazynu Czas Wina, współwłaściciel Dworu Sieraków

 

 

Przed kolacją zapraszamy na Master Class czyli komentowaną degustację single malt whisky (szczegóły: Master Class Whisky | From Highlands to Islands)

oraz Wieczór Kabaretowy z Krzysztofem Piaseckim (szczegóły: Wieczór kaberetowy z Krzysztofem Piaseckim)
 

 

Menu i Whisky

Aperitif

Old Fashioned

Pierwsza przystawka

Tatar z łososia z musem z zielonego ogórka

Whyte&Mackay Claymore Blended Scotch Whisky

Druga przystawka

Haggis na grzankach z ziemniaczanym purée i pieczoną dynią

Whyte&Mackay 13 Years Old Blended Scotch Whisky

Danie główne

Pieczony łosoś z podwędzanym masłem, purée z porów i pieczonymi warzywami korzennymi

Gonzales Byass Nomad Outland Whisky Sherry Cask

Deser

Cranachan

Kawa lub herbata

 

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 120 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 159 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Winna Sobota Scotch Dinner | Scotch Dinner Salmon&Whisky
Powered by JS Network Solutions