13 stycznia 2018, godz. 20:00
Zapraszamy na niezwykłą kolację podczas której do każdego dania podana będzie inna whisky. Menu inspirowane Szkocją.
O whisky, smakach i daniach opowiadać będą wspólnie Paweł Gąsiorek, Krzysztof Piasecki oraz Janusz Fic szef kuchni.
Prowadzenie: Paweł Gąsiorek redaktor magazynu Czas Wina, współwłaściciel Dworu Sieraków
Przed kolacją zapraszamy na Master Class czyli komentowaną degustację single malt whisky (szczegóły: Master Class Whisky | From Highlands to Islands)
oraz Wieczór Kabaretowy z Krzysztofem Piaseckim (szczegóły: Wieczór kaberetowy z Krzysztofem Piaseckim)
Menu i Whisky
Aperitif
Old Fashioned
Pierwsza przystawka
Tatar z łososia z musem z zielonego ogórka
Whyte&Mackay Claymore Blended Scotch Whisky
Druga przystawka
Haggis na grzankach z ziemniaczanym purée i pieczoną dynią
Whyte&Mackay 13 Years Old Blended Scotch Whisky
Danie główne
Pieczony łosoś z podwędzanym masłem, purée z porów i pieczonymi warzywami korzennymi
Gonzales Byass Nomad Outland Whisky Sherry Cask
Deser
Cranachan
Kawa lub herbata
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 120 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 159 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl