26 stycznia 2018, godzina 20:00

Tym razem Janusz Fic szef kuchni Dworu Sieraków zmierzy się z zadaniem dobrania dań do 3 win ze Starego Świata, czyli z Włoch i Francji.

Jak mu to wyszło ocenią Państwo sami :)

Menu i Wina

Aperitif

Tor Dell'Elmo Prosecco Spumante Brut, Włochy

Przystawka

Ślimaki smażone w maśle z sosem pomidorowym i chorizo

Farnese Vini Lama di Pietra Chardonnay, Apulia, Włochy

Zupa

Krem z pieczonego pasternaku z grillowanym serem

Danie główne

Cassoulet z konfitowanej kaczki, polędwicy wieprzowej i białej kiełbasy

Gerard Bertrand Terroir Corbieres, Francja

Deser

Tort śmietanowy z kajmakiem i orzechami

 

Szczegóły

Piątek Bachusa "Janusz Fic gotuje do wina" to tematyczna kolacja połączona z degustacją win. Szef Kuchni Dworu Sieraków Janusz Fic podczas kolacji będzie komentował serwowane dania.  Formuła wieczoru: Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole, a kolacja zacznie się punktualnie o godzinie 20:00. W menu, oprócz autorsko dobranych win, znajduje się czterodaniowa kolacja.

Rezerwacja

Zgłoszenie na Piątek Bachusa wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji wynosi 120zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości. W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

 

Piątek Bachusa Wokół win ze starego świata | Janusz Fic gotuje do wina
Powered by JS Network Solutions