27 stycznia 2018, godz. 20:00
Zapraszamy na kolację w trakcie której francuskiemu menu towarzyszyć będą wina z Bordeaux.
Prowadzenie: Paweł Gąsiorek redaktor magazynu Czas Wina, współwłaściciel Dworu Sieraków
Przed kolacją odbędzie się Master Class, w trakcie którego poznać będzie można jedne z najlepszych koniaków Francji (szczegóły: Master Class Cognac ABK6 | Single Estate)
Menu i Wina
Aperitif
Plaimont Producteurs Colombelle L'Original, IGP Côtes de Gascogne, Francja
Amuse Bouche
Foie gras na grzance
Château Petit Védrines Sauternes, AOC Sauternes Grand Cru, Bordeaux, Francja
Przystawka
Sola w śmietanowo porowym sosie z krewetką i palonym masłem
Château Lamothe-Vincent Heritage Blanc, AOC Bordeaux, Francja
Zupa
Francuska zupa cebulowa
Danie główne
Goleń wołowa wolno gotowana w czerwonym winie na ziemniaczanym purée z tymiankiem i faszerowaną cebulą
Château de la Cour Saint-Émilion, AOC Saint-Émilion, Bordeaux, Francja
Deser
Mus pomarańczowy z sercem z ciemnej czekolady i likieru miodowo koniakowego
ABK6 Honey Cognac Liqueur, Francja
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 120 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 159 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl