21 wrzesnia 2018, godz. 20:00
Gospodarzem wieczoru będzie Paweł Gąsiorek - współwłaściciel Dworu Sieraków.
Południe Włoch to prawdziwe winne zagłębie. To tutaj produkuje się najwięcej wina w całych Włoszech. A że klimat jest gorący, powstają bardzo esencjonalne, pełne słońca wina. Na szczególna uwagę zasługują białe wina z endemicznych odmian Falanghina czy Fiano, jak i zdobywające przebojem świat czerwone Primitivo, Negroamaro, czy Nero di Troia. Wszystko to w połączeniu z lokalną kuchnią daje pyszny efekt.
Menu i Wina
Aperitif
Farnese Vini History Fiano, Apulia, Włochy
Pierwsza Przystawka
Bruschetta z pomidorami, pieczoną papryką i plastrami dojrzewającego karku wieprzowego
Farnese Vini Lava Beneventano Falanghina, Campania, Włochy
Druga Przystawka
Małże zapiekane z sosem serowym i ziołową kruszonką
Farnese Vini Lava Greco di Tufo, Campania, Włochy
Danie główne
Pieczeń wołowa w sosie z czerwonego wina i peperoncino z niokami i grillowanymi warzywami
Menhir Primitivo di Manduria, Apulia, Włochy
Farnese Vini Lama di Pietra Nero di Troia, Apulia, Włochy
Deser
Tiramisu
Farnese Vini Edizione Cinque Autoctoni, Abruzzo, Włochy
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winny Piątek wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl