5 października 2018, godz. 18:00

Wieczór rozpoczniemy dwugodzinnym Master Class w czasie którego James Steiner, Szkot i eksport manager destylarni Whyte&Mackay zabierze nas w podróż pomiędzy szkockim Highlandem a Wyspami. Próbować będziemy najlepszych single malt whiskies z destylarni Dalmore i Jura.

Po Master Class zaprosimy Państwa na szkocką kolację z winem i whisky. Będzie okazja spróbować tradycyjną szkocką potrawę Haggis i szkockiego łososia. Master Class i kolacja tłumaczona będzie na język polski.

Master Class - lista Whisky

Dalmore 12YO

Dalmore 15YO

Dalmore 18YO

Dalmore Cigar Malt

Jura 10YO

Jura 12YO

Jurra 18YO

 

Kolacja - Menu, Wina i Whisky

Aperitif

New York (na bazie scotch whisky)

Pierwsza Przystawka

Tradycyjny Hagis przygotowany w Dworze Sieraków

Tradycyjny Hagis przygotowany w Dworze Sieraków

Zupa

Whisky Whyte&Mackay

Danie główne

Filet z łososia z pieczonym ziemniakiem, wędzoną śmietaną i szpinakiem

Wild Wild West

Deser

Malinowy Cranachan

Hot Toddy – rozgrzewający napój z na bazie scotch whisky

 

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Master Class oraz kolację wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt Master Class 145,00zł / 1 osoba

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę / kolacja oraz 1450 punktów / Master Class. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Whisky Night w Dworze Sieraków
Powered by JS Network Solutions