5 października 2018, godz. 18:00
Wieczór rozpoczniemy dwugodzinnym Master Class w czasie którego James Steiner, Szkot i eksport manager destylarni Whyte&Mackay zabierze nas w podróż pomiędzy szkockim Highlandem a Wyspami. Próbować będziemy najlepszych single malt whiskies z destylarni Dalmore i Jura.
Po Master Class zaprosimy Państwa na szkocką kolację z winem i whisky. Będzie okazja spróbować tradycyjną szkocką potrawę Haggis i szkockiego łososia. Master Class i kolacja tłumaczona będzie na język polski.
Master Class - lista Whisky
Dalmore 12YO
Dalmore 15YO
Dalmore 18YO
Dalmore Cigar Malt
Jura 10YO
Jura 12YO
Jurra 18YO
Kolacja - Menu, Wina i Whisky
Aperitif
New York (na bazie scotch whisky)
Pierwsza Przystawka
Tradycyjny Hagis przygotowany w Dworze Sieraków
Tradycyjny Hagis przygotowany w Dworze Sieraków
Zupa
Whisky Whyte&Mackay
Danie główne
Filet z łososia z pieczonym ziemniakiem, wędzoną śmietaną i szpinakiem
Wild Wild West
Deser
Malinowy Cranachan
Hot Toddy – rozgrzewający napój z na bazie scotch whisky
Rezerwacja
Zgłoszenie na Master Class oraz kolację wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt Master Class 145,00zł / 1 osoba
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę / kolacja oraz 1450 punktów / Master Class. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl