28 grudnia (piątek) 2018, godz. 20:00
W ten ostatni piątek roku chcemy pokazać Państwu bogactwo kuchni Małopolski. Tutaj w czystych potokach czy jeziorach żyją ryby, w małych gospodarstwach choduje się drób, a na halach Pienin, Gorców czy Tatr wypasa się owce. Tutaj produkuje się bundz i oscypek. Stąd pochodzą najstarsze polskie browary: Okocim czy Żywiec. Ta ziemia pełna jest dobrych produktów i świetnego wina, piwa czy cydru. Całą tą bogatą tradycję spróbujemy pokazać państwu w czasie tego szczególnego wieczoru.
Gospodarzem spotkania będzie Paweł Gąsiorek współwłaściciel Dworu Sieraków, a gotować będzie szef kuchni Janusz Fic ze swoją ekipą.
Menu i Wina
Aperitif
Kir Royal z wódką Dwór Sieraków Czarny Bez
Pierwsza przystawka
Jajko zielononóżki zapiekane z borowikami
Tbilvino Georgian Valley Sachino, Kachetia, Gruzja
Druga przystawka
Filet ze szczupaka z jeziora Dobczyckiego w szarym sosie z rodzynkami
Château Vertely Individo Cabernet Sauvignon / Merlot Rosé, Mołdawia
Danie główne
Pieczona jagnięcina ze Szczawnicy z jarmużem i moskolem
Winnica Płochockich Ma-FO 2016, Polska
Deser
Sernik krakowski z pigwą
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl