22 listopada (piątek) 2019, godz. 20:00 Zapraszamy na kolację podczas której podane zostaną wina z jednej tylko odmiany winogron - Chardonnay. Nie znaczy to jednak, że będą one takie same - wręcz przeciwnie - pokażemy Państwu jak różne smaki, style i oblicza mogą mieć wina z tej królewskiej odmiany.
Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina, manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.
Menu i Wina
Aperitif
Orchidees Maisons de Vin De Neuville Crémant de Loire Blanc Brut, AOC Crémant de Loire, Dolina Loary, Francja
Mikrosvín Chardonnay Pozdní Sběr, Morawy, Czechy
Pierwsza Przystawka
Teryna ze szczupaka z suszonymi morelami i musem chrzanowym
Bodegas Carrau Juan Carrau Chardonnay, VCP Uruguay , Urugwaj
Druga Przystawka
Ślimaki na trzy sposoby: po katalońsku, burgondzku i sierakowsku
Maison Champy Bourgogne Chardonnay, AOC Bourgogne, Burgundia, Francja
Danie główne
Indyk pieczony podany z sosem maślano śmietanowym z purée z pasternaku i warzywami
Lyngrove Estate Lyngrove Reserve Chardonnay, Stellenbosch, RPA
Deser
Crème brûlée z domową konfiturą z pomarańczy
Château Vartely Chardonnay Sweet Noble Rot, Bugeac, Mołdawia
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)