Ryby i Wina w Polskim Dworze

Polska kuchnia rybna ma głębokie korzenie sięgające czasów królewskich uczt i staropolskich tradycji. W szlacheckich dworach, klasztornych kuchniach i nadmorskich karczmach ryby od wieków odgrywały kluczową rolę w jadłospisie. Niegdyś postne dania, dziś doceniane za swoją lekkość, wyrafinowanie i bogactwo smaku.
Inspirując się tą historią, już 29 marca zapraszamy do Dworu Sieraków na kolejną kolację tematyczną, w której najlepsze polskie ryby połączymy z doskonale dobranymi winami. To będzie wieczór celebrujący tradycję w nowoczesnym wydaniu – hołd dla klasycznych smaków w mistrzowskiej interpretacji naszego Szefa Kuchni – Janusza Fica.
Menu:

Menu:

Aperitif: Cava Palau

Przystawka: Śledź wędzony na gorąco na blinie ziemniaczanym z sosem chrzanowym i kawiorem *Garzón Albariño Reserva 

Zupa: Zupa rybna z gołąbkiem faszerowanym leszczem i koperkiem * Kir-Yianni Assyrtiko The North

Danie główne: Filet z jesiotra na sosie szafranowym z chipsami z pietruszki, skorzonerą w palonym maśle i dzikim brokułem * Domaine Hamelin Chablis

Deser: Legumina cytrynowa z karmelem * Kawa lub Herbata

 
Odkryjcie smak polskich ryb w wyjątkowej, dworskiej oprawie i poczujcie historię na talerzu.
Zapraszamy!

Cena za kolację 240 zł za jedną osobę

Rezerwacja:

RECEPCJA: (+48) 600 226 150 
recepcja@dworsierakow.pl

 

foto0foto1
Powered by JS Network Solutions