Z pola, zagrody i winnicy na stoły!
Niektóre smaki mają w sobie spokój wsi, zapach świeżo skoszonego zioła i ciepło pieca, który przypomina dom.
Kolacja „Z pola, zagrody i winnicy” to wieczór, podczas którego w Dworze Sieraków przywracamy smakom ich pierwotne znaczenie – proste
składniki, rzemieślnicza jakość i oczywiście doskonale dopasowane wina.
Nasze menu czerpie z prostoty i bogactwa smaków. To będzie połączenie lokalnych, sezonowych składników z rzemiosłem kulinarnym. Smak
dobrze przyprawionej wędliny, ciepło świeżo wypieczonego chleba, kremowość sera podanego z owocami i miodem.
Zwieńczeniem kolacji będzie klasyczny, ciepły deser, który przywołuje wspomnienie domowego pieca.
Każdemu z dań towarzyszyć będą starannie dobrane wina z różnych zakątków świata – od mineralnych i świeżych bieli z Urugwaju i Nowej
Zelandii, po pełne wyrazu czerwienie z Hiszpanii i słodkie akcenty z francuskich winnic.
To będzie wyjątkowy wieczór smaków z poniższym menu.
MENU:
Przystawka zimna
Plastry dojrzewającej karkówki marynowanej w ziołach ogrodowych
Garzon Viognier
Przystawka ciepła
Chrupiący chleb zapiekany z kremowym bundzem winogronami i miodem
Saint Clair Sauvignon Blanc Origin
Danie główne
Wołowina duszona w czerwonym winie z młodą kapustą krotko smażoną w maśle z koperkiem i pieczonym ziemniakiem ze skwarkami
Ramon Bilbao Crianza
Deser
Jabłka pieczone w lanym cieście z kardamonem i cynamonem
Floc
Kolacja 260 zł/os.; Kolacja i Hotel 495 zł/os.
Klub Domu Wina oraz sklep-wina.pl - rabat 10%
Termin: Piątek 11 i Sobota 12 Kwietnia 2025 r.
Dołączcie do nas przy dworskim stole – niech ten wieczór będzie chwilą wytchnienia, spotkaniem z prawdziwym smakiem i opowieścią
zapisaną w kieliszkach.
Rezerwacje: +48 600 226 150
recepcja@dworsierakow.pl