23 lutego 2018, godzina 20:00

Dzisiaj nasz szef kuchni Janusz Fic gotuje do białych win włoskich. Zainspirowany tymi winami zdecydował się na menu składające się w całości z ryb i owoców morza.

 

Menu i Wina

Przystawka

Mule w białym winie z palonym porem, czosnkiem i masłem

Farnese Vini Bacaro Grillo, Sicily, Włochy

Zupa

Bouillabaisse czyli zupa rybna

Farnese Vini Lava Beneventano Falanghina, Campania, Włochy

Danie główne

Risotto z owocami morza, krewetkami barwione sepią

Farnese Vini Lava Beneventano Agianico, Campania, Włochy

Deser

Assiette z cytryny
 

 

Szczegóły

Piątek Bachusa "Janusz Fic gotuje do wina" to tematyczna kolacja połączona z degustacją win. Szef Kuchni Dworu Sieraków Janusz Fic podczas kolacji będzie komentował serwowane dania.  Formuła wieczoru: Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole, a kolacja zacznie się punktualnie o godzinie 20:00. W menu, oprócz autorsko dobranych win, znajduje się czterodaniowa kolacja.

Rezerwacja

Zgłoszenie na Piątek Bachusa wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji wynosi 120zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą i dla gości hotelowych oraz 159 zł/os. dla pozostałych gości. W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

 

Piątek Bachusa Ryby i owoce morza  | Janusz Fic gotuje do wina
Powered by JS Network Solutions