"Weekend 12 - 14 lipca - Festiwal Polskich Win - Piknik Slow Food"

13 lipca (sobota) 2019, godz. 20:00

Noc Wina "Kuchnie Świata i polskie wina - Kolacja pod lipami"

W czasie tego szczególnego wieczoru połączymy potrawy z różnych zakątków świata z polskimi winami. Będzie to elegancka kolacja na stołach rozstawionych w parku pod lipami.

Gospodarzem spotkania będzie Paweł Gąsiorek współwłaściciel Dworu Sieraków, a gotować będzie szef kuchni Janusz Fic ze swoją ekipą.

KUP BILET

Menu i Wina

Amuse Bouche

Dukach z oliwą

Winnica Chodorowa Wino musujące

Pierwsza przystawka

Parfait z gęsiej wątroby z sorbetem jabłkowym i figami w słodkim winie

Winnica Turnau Hibernal

Druga przystawka

Ravioli z suszonymi pomidorami, szpinakiem i ricottą

Winnica Sandomierska Ros Sandomirius

Danie główne

Filet z jesiotra w sosie z białego wina i cytryny z warzywną zapiekanką i szparagami

Winonica Wieliczka Riesling

lub

Długo pieczona jagnięcina z rozmarynem, czosnkiem, konfitowanymi ziemniakami, oliwkami i pieczoną papryką

Winnica Carolus RoXVIII

Deser

Baklava z lodami różanymi, pistacjami i cytrynowym syropem

 Dwór Sieraków Wódka Czarny Bez

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 169 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 189 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

Noc Wina "Kuchnie Świata i polskie wina" | 12-14 lipca - Festiwal polskich win - Piknik Slow Food
Powered by JS Network Solutions