26 październik (sobota) 2024, godz. 19:00
"Pomorze versus Pogórze" czyli kolacja łącząca tradycje kulinarne dwóch regionów
Menu będzie kulinarnym połączeniem Pomorza z Małopolską - czy krócej Gór i Morza. Wina do potraw dobierze dworski sommelier Kacper Witek
Menu
Pierwsza przystawka
Młody matias na burakach z gorczycą
Winnica Turnau X
Druga Przystawka
Bundz z pomidorami malinowymi i miętą na chrupiącym pieczywie z masłem
Collection 1508 Frankovka, Morawy, Czechy
Danie główne
Jagnięcina duszona w czerwonym winie na puree ziemniaczano-czosnkowym i smażoną kapustą
Winnica Turnau Cabernet
Deser
Jabłkowo-śliwkowy strudel z przepalanką
Collection 1508 Palava, Morawy, Czechy
Koszt
Koszt 4-daniowej kolacji z dobranymi winami wynosi 220 zł za osobę
Koszt pakietu zawierającego kolację z noclegiem w pokoju dwuosobowym wynosi 350 zł za osobę
Rezerwacja
Prosimy o wcześniejszą rezerwację stolików.
Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl