26 październik  (sobota) 2024, godz. 19:00

"Pomorze versus Pogórze" czyli kolacja łącząca tradycje kulinarne dwóch regionów

Menu będzie kulinarnym połączeniem Pomorza z Małopolską - czy krócej Gór i Morza. Wina do potraw dobierze dworski sommelier Kacper Witek  

 

Menu 

 

Pierwsza przystawka

Młody matias na burakach z gorczycą

Winnica Turnau X 

Druga Przystawka

Bundz z pomidorami malinowymi i miętą na chrupiącym pieczywie z masłem

Collection 1508 Frankovka, Morawy, Czechy 

Danie główne

Jagnięcina duszona w czerwonym winie na puree ziemniaczano-czosnkowym i smażoną kapustą

Winnica Turnau Cabernet  

Deser

Jabłkowo-śliwkowy strudel z przepalanką

Collection 1508 Palava, Morawy, Czechy 

 

 

Koszt

Koszt 4-daniowej kolacji z dobranymi winami  wynosi 220 zł za osobę 

Koszt pakietu zawierającego kolację z noclegiem w pokoju dwuosobowym wynosi 350 zł za osobę 

 

Rezerwacja

Prosimy o wcześniejszą rezerwację stolików.

Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150  lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

 

 

Powered by JS Network Solutions