25 października (piątek) 2019, godz. 20:00
Noc Wina "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji" Kolację poprowadzi Paweł Gąsiorek współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków
Trudno mówić o kuchni hiszpańskiej, gdyż składają się na nią tradycje różnych często bardzo odmiennych regionów. Katalończycy, Baskowie czy Galisyjczycy mają nie tylko swoje języki ale i swoją kuchnię i zwyczaje. Andaluzja to kraina flamenco i słodkiej sherry i malagi. Na naszej kolacji odbędziemy kulinarne Vuelta Espana, czyli spróbujemy win i potraw z różnych zakątków Hiszpanii. Całość poprowadzi Paweł Gąsiorek – współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków
Menu i Wina
Aperitif
Mont Marçal Cava Mont Marçal Gran CuvéeBrut Reserva, DO Cava, Katalonia, Hiszpania
Pierwsza przystawka
Wybór pinchos z Rioja
Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Crianza, DOCa Rioja, Hiszpania
Pierwsze danie
Ogon wołowy z pikantną cieciorką
Álvaro Palacios Pétalos del Bierzo, DO Bierzo, Kastylia-León, Hiszpania
Danie główne
Paella marinera z owocami morza
Bodegas Ramón Bilbao Ramón Bilbao Verdejo, DO Rueda, Kastylia-León, Hiszpania
Deser
Churros z sosem z gorzkiej czekolady
González Byass Solera 1847 Sherry Cream, DO Jerez/Xérez/Sherry, Andaluzja, Hiszpania
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)