29 grudnia (niedziela) 2019, godz. 20:00
Dziennikarz zagadnął kiedyś Louisa Armstronga o istotę Jazzu... "Synu - odparł mistrz - jeśli raz zapytałeś, to już nigdy nie poznasz odpowiedzi". Z kuchnią Nowego Orleanu jest podobnie. Jej bogactwo i umiłowanie improwizacji sprawiają, że ciągle chce się do niej wracać i że nie sposób się nią znudzić. Zapraszamy Państwa w wyjątkową podróż kulinarną przy jazzujących tonach.
Przed kolacją zapraszamy na Koncert Boba Jazz Band (jeden z najlepszych polskich i czołowych w Europie zespołów wykonujących swingujący jazz tradycyjny). Szczegóły: TUTAJ
Menu i Wina
Przystawka
Pieczone ostrygi z serem i ziołami
Mont Marçal Cava Extremarium de Mont Marçal Brut Reserva, DO Cava, Katalonia Hiszpania
Zupa
Kreolska jambalaya
Farnese Group Lama di Pietra Chardonnay, IGP Puglia, Apulia, Włochy
Danie główne
Filet z pstrąga z sosem z orzechów pekan i krabem
Château Lamothe-Vincent Blanc, AOC Bordeaux, Francja
Deser
Banany Foster z rumem i lodami waniliowymi
González Byass Solera 1847 Sherry Cream, DO Jerez/Xéres/Sherry, Andaluzja, Hiszpania
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)