24 stycznia (piątek) 2020, godz. 20:00

W piątkowy wieczór serdecznie zapraszamy na tematyczną kolację z degustacją win.
Na ten wieczór Szef Kuchni Janusz Fic przygotuje dla Państwa specjalne menu. Będą to najlepsze kąski kuchni Południowej Ameryki. O dobór win zadba Paweł Gąsiorek, współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków, który podczas kolacji opowiadać będzie o bogactwie kulturowym, kuchni i winach tamtej części świata.

KUP BILET

Menu i Wina

Aperitif
Bodegas Carrau Casa de Varzi Rosado, VCP Uruguay ,Las Violetas, Urugwaj
Przystawka – Peru
Ceviche z pstrąga z prażonym bananem, grejpfrutem i kolendrą
Viña La Rosa Cien y Cerro Sauvignon Blanc, Cachapoal Valley – Entre Cordilleras, Dolina Centralna, Chile
Zupa – Chile
Humitas z cebulką i bazylią
Viña La Rosa La Palma Chardonnay, Cachapoal Valley – Entre Cordilleras, Dolina Centralna, Chile
Danie Główne – Argentyna   
Antrykot wołowy z pieczonym ziemniakiem i chimichurri
Grupo Foster Lorca Enrique Foster Reserve Malbec, Valle de Uco, Mendoza, Argentyna
Bodegas Carrau Tannat Amat, VCP Uruguay, Cerro Chapeu, Urugwaj
Deser – Urugwaj   
Queso y dulce de membrilla - ser z marmoladą z pigwy

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os.  KUP BILET

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu
(280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Noc Wina: „The best of South America czyli najlepsze kąski z Ameryki Południowej”
Powered by JS Network Solutions