11 stycznia 2020 (sobota) godz. 20:00
Noc Wina - Kolacja kuchnia i wina współczesnego Izraela

Zapraszamy kolację której towarzyszyły będą wina z najwyższej linii Yarden, powstającej w Golan Heights Winery. Zaproponowane na ten wieczór menu inspirowane będzie kuchnią współczesnego Izraela, która jest swoistą fuzją smaków orientalnych i śródziemnomorskich.

Prowadzenie Wojciech Giebuta – dziennikarz winiarski, dyrektor firmy Wine-Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.

Menu i Wina

Przystawka 
Sałatka z grillowanymi cytrusami i wędzoną rybą
Golan Heights Winery Yarden Viognier, Wzgórza Golan, Izrael

Zupa
Dyniowa z imbirem i przyprawami korzennymi

Danie główne
Jagnięcina duszona w winie podana z musem z marchwi oraz ryżowym pilafem
Golan Heights Winery Yarden Merlot, Wzgórza Golan, Izrael
Golan Heights Yarden Syrah, Wzgórza Golan, Izrael

Deser
Baklava z lodami pralinowymi i różanym aromatem.
Golan Yarden Gewurztraminer, Wzgórza Golan, Izrael

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu
"Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (240 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc z Winem wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

 

Noc z Winem - Kolacja szabasowa | "Kolacja szabasowa - czyli menu inspirowane kuchnią przedwojennych żydów krakowskich" oraz wina Gamla i Mont Hermon
Powered by JS Network Solutions