21 marzec (sobota) 2020, godz. 20:00

Noc Wina: „Wiosna na talerzu i w kieliszku”
Wiosenne menu przygotuje szef kuchni Dworu Sieraków Janusz Fic

W kieliszkach pojawia się najbardziej aromatyczne i przypominające wiosnę wina: gewurtztraminery, palavy, i muskaty.
Taka też będzie nasza kolacja, z zieloną sałatą, pomidorami i innymi nowalijkami

KUP BILET

Menu i Wina

Aperitif

Cave de Cléebourg Gewurztraminer, Alzacja, Francja

Przystawka
Pory w szynce  pod beszamelem
Sonberk Pálava VOC, Mikulovská, Czechy

Zupa
Krem ze szpinaku z młodym czosnkiem gałką muszkatołową
Casa de Vilacetinho Vilacetinho Vinho Verde, DOC Vinho Verde, Minho, Portugalia

Danie główne
Gołąb pieczony w pomarańczach z cykorią, rodzynkami i musem z pasternaku
Saint Clair Estate Wines Saint Clair Marlborough Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia

Deser
Sorbet limonkowo-selerowy
Bodega La Viña (Anecoop) Sol De Mediterráneo, DO Valencia, Walencja, Hiszpania

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer
(+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

Noc Wina Wieczór toskański “Nie tylko Chianti”  Tematyczna kolacja z degustacją win
Powered by JS Network Solutions