28 marzec (sobota) 2020, godz. 20:00

Noc Wina: „Tokaj i Eger – na biało i czerwono”

Kuchnia węgierska w Dworze Sieraków. Będzie trochę pikantnie i paprykowo, będą ryby i mięsa, no i oczywiście węgierskie salami. O tradycji madziarskiego  stołu  i węgierskich winach opowie nam znawca Węgier Radosław Lis.

KUP BILET

Menu i Wina

Aperitif
Grand Tokaj Tokaji Muscat Blanc, Tokaj-Hegyalja, Węgry

Amuse-bouche
Magyar Salami

Przystawka zimna
Domowa głowizna z Mangalicy z kremowym sosem chrzanowym
Grand Tokaj Tokaji Cuvee N°8, Tokaj-Hegyalja, Węgry

Przystawka ciepła
filet z sandacza w winnym sosie z furminta z langoszema
Grand Tokaj Tokaji Furmint, Tokaj-Hegyalja, Węgry

Danie główne
Cigánypecsenye z opiekanymi ziemniakami i marynowanymi papryczkami
Thummerer Pince Egri Bikavér, Eger, Węgry

Deser
Somloi Galushka - gęsty sos czekoladowy, bakalie, biszkoptowe ciasto, krem waniliowy i bita śmietana
Grand Tokaj Tokaji Late Harvest, Tokaj-Hegyalja, Węgry

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer
(+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" 150 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

Noc Wina Wieczór toskański “Nie tylko Chianti”  Tematyczna kolacja z degustacją win
Powered by JS Network Solutions