18 kwietnia (sobota) 2020, godz. 20:00

Zapraszamy Państwa na kolację artystyczną:
„Martwa natura czyli sztuka do zjedzenia”.

Wieczorem czeka nas artystyczna kolacja w Dworze Sieraków z menu inspirowanym martwymi naturami stworzonymi przez polskich artystów XX wieku. Tematyka wieczoru nawiązywać będzie do prac takich twórców jak Nowosielski, Szancenbach, Stern i Łempicka. Obrazy, wina i dania przedstawione zostaną przez duet prowadzących.

Menu i Wina

Aperitif
Château Vartely, Individo Traminer-Sauvignon Blanc, Codru, Mołdawia

Pierwsza Przystawka 
Zielony Nowosielski - jajko gotowane w 63 stopniach na zielonych warzywach z pianą z sera pleśniowego
Château Vartely, Individo Fetească Regală-Riesling, Codru, Mołdawia

Druga Przystawka 
Ryby Szancenbacha - gravlax z pstrąga w burakach na sosie z pieczonej czerwonej papryki i cytrynowym kremem fresh
Château Vartely, Individo Cabernet Sauvignon-Merlot Rosé, Bugeac, Mołdawia

Danie główne
Kubiki Jonasza Sterna - pieczony rosbef z fasolką  szparagową i fondatem z ziemniaka
Château Vartely, Individo Fetească Neagră, Bugeac, Mołdawia
Château Vartely, Individo Rara Neagră-Malbec-Syrah, Bugeac, Mołdawia

Deser
Mandarynki  Łempickiej - mus czekoladowy z kandyzowanymi mandarynkami na kruchym spodzie
Château Vartely, Chardonnay Sweet Noble Rot, Valul lui Traian, Mołdawia

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer
(+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wynosi 150 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu
(280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

Noc Wina Wieczór toskański “Nie tylko Chianti”  Tematyczna kolacja z degustacją win
Powered by JS Network Solutions