14 marca 2020 (sobota) godzina 17.00

Zapraszamy Państwa, na warsztaty łączenia serów z winami.


Sery to naturalne i najczęściej przywoływane przekąski do wina. Właściwie niemal każdy ser pasuje do większości win. Są jednak połączenia akceptowalne, są także te idealne. Podczas warsztatów spróbujemy odszukać te wyjątkowe i niepowtarzalne. Z kilkoma  typami i rodzajem serów spróbujemy zestawić wina z różnych regonów winiarskich Europy. W śród nich pojawią się między innymi:

Mont Marçal Cava Palau Brut, DO Cava,Katalonia, Hiszpania

Château Vartely  Individo Traminer / Sauvignon Blanc, Codru, Mołdawia

Bodegas Ramón Bilbao Crianza, DOC Rioja, Hiszpania

González Byass Elegante Medium Sherry, DO Jerez-Xérès-Sherry, Andaluzja, Hiszpania

Grand Tokaj Szamorodni, Tokaj-Hegyalja, Węgry

 

Spotkanie prowadzi Wojciech Giebuta.

Koszt

Koszt Master Class wynosi 65 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem). 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Master Class wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer
(+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

 

Master Class "Burgundia versus Bordeaux" | Komentowana Degustacja Win
Powered by JS Network Solutions